Romania-Spaniaa-118S-a întâmplat de mai multe ori ca Alba să dea mai mulți jucători în același timp la naționalele României, însă la cele de juniori, iar astăzi, Alba Iulia trăiește un moment cu adevărat istoric. Nicolae Stanciu și Gicu Grozav, ambii lansați în fotbalul mare de Unirea Alba Iulia vor da piept cu Polonia, în cea de a 4-a etapă a preliminarilor pentru Mondialul din 2018. Nicu Stanciu a vorbit despre acest aspect, dar și despre alte subiecte interesante, iar toate acestea pot fi urmărite în interviul postat mai jos.

Între antrenamente și ședinte programate ca la carte de selecționerul neamț, Cristoph Daum, Nicolae Stanciu a reușit să răspundă unui set de întrebări primite de la Absport.ro. Actualul fotbalist al lui Anderlecht nu s-a sfiit să declare că l-a luat pe Gicu Grozav drept exemplu în perioada junioratului, declarându-se extrem de fericit că va face echipă cu fostul său coleg de la Unirea Alba Iulia la naționala mare a României.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Cum se pregatește Nicu Stanciu pentru a 11-a selecție la națională?

– Ma pregătesc la fel ca înainte de oricare alt meci. Îmi doresc să facem un meci bun și abia aștept sa văd tribunele pline vineri.

– Înainte de meciul cu Polonia, cu câteva ore mai devreme, Unirea Alba Iulia are meci în Liga a 3-a. Ce mesaj ai pentru tinerii fotbaliști ai echipei fanion, care văd în tine un exemplu?

– Le doresc multă bafta. Îi cunosc pe câțiva dintre ei și sunt tineri valoroși cu mult potențial. Le țin pumnii să câștige meciul.

– Cum ai descrie în 3 cuvinte… Unirea Alba Iulia?

– Pasiune, ascensiune, viață!

– Gicu a fost cel care a deschis porțile naționalei pentru fotbaliștii albaiulieni, apoi ai pătruns tu, iar acum sunteți împreună! Cum ai descrie acest aspect?

– Mă bucur foarte mult că suntem împreuna la echipa națională. Îmi doream să ajungă din nou aici, pentru că are evoluții foarte bune la Terek și amândoi ne dorim să reprezentăm orașul natal cât mai bine, iar oamenii de acolo să fie mândri de noi!

– Continuă acest scenariu: Stanciu îl deschide excelent pe Grozav, iar acesta marchează în poarta Poloniei!

– Grozav!

–  Spune-mi câteva cuvinte despre Gicu Grozav!

– Este un om super de treabă, îl știu de când eram junior. Mereu m-am uitat la el și la ce făcea când juca la echipa mare la Alba Iulia și încercam să învăț câte ceva. Are un talent incredibil, e serios și muncitor și mă bucur că a ajuns așa sus în carieră.

– Un gand pentru suporterii albaiulieni, “albanezi” și nu numai, care vă sunt alături la acest meci!

– Pentru cei din Alba… sper că sunt mândri de noi, amândoi ne dorim să reprezentăm cât mai bine orașul și personal le transmit salutări și multă sănătate. În rest, îmi doresc ca toată țara să fie alături de noi, să ne încurajeze, să simțim acest lucru și la sfârșitul meciului să ne bucurăm!

Este deja târziu, iar ”tricolorii” intră în febra meciului, cu gândul la milioane de români, cu gândul la o întreagă națiune și cu gândul la un mondial, după o așteptare de 20 de ani. Nicu Stanciu este pregătit să facă spectacol pe Arena Națională, acesta nemafiind singur la prima reprezentativă, avându-l alături de Gicu Grozav, un prieten din copilărie, un exemplu pentru el când era junior și un alt albaiulian dornic de performanță sub tricolor! HAI, România!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.