Zlatna a fost mai tot timpul un izvor de fotbaliști pentru județul Alba, însă de ceva vreme, orașul de pe Valea Ampoiului a intrat într-o nouă eră, dezvoltându-și un centru pentru creșterea tinerelor talente. Andrei Mărginean este produsul de vârf al actualei generații conduse de către Ionel Danciar, mijlocașul formației CS Zlatna fiind selecționat în lotul Under 16 al României, stârnind interesul mai multor cluburi cu evoluțiile sale. 

  • Carte de vizită

Nume: Andrei Iulius Mărginean

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 03.07.2001

Înălțime: 1,90

Greutate: 70

Post favorit: mijlocaș central

Picior de bază: dreptul


  • Scurtă prezentare

La 15 ani, Andrei a ajuns să măsoare 1,90 metri, având o statură impresionantă și un fizic ce îl ajută în duelurile puternice. Chiar dacă se spune că jucătorii înalți nu prea sunt prieteni cu tehnica, Andrei sparge această barieră și este creierul echipei CS Zlatna, având o stăpânire de sine ieșită din comun și un calm de neimaginat în joc. Pe lângă toate acestea, Andrei Mărginean face și jocul defensiv foarte bine, recuperând o mulțime de baloane la centrul terenului, iar toate aceste lucruri cumulate – oferă speranța că ”Pirlo de Zlatna” va ajunge în fotbalul mare.


  • Caracterizare proprie

Andrei a fost modest la adresa sa, fiind conștent că vorbele fără muncă nu au niciun rezultat.

„Fotbalul l-am început la 6-7 ani. Dintr-o simpla întâmplare am auzit ca se fac antrenamente de fotbal la mine in oras si am vrut si eu neapărat sa merg la fotbal. Ajungând acolo, un domn mi-a spus ca nu pot sa vin la fotbal fiindca sunt prea mic. În acel moment am insistat la maxim pana ce m-a lăsat sa vin si eu la antrenamentele echipei, nu a contat ca erau cu 4-5 ani mai mari copiii decât mine. Am început fotbalul de plăcere si acum tot din plăcere îl fac, iar pentru mine nu este doar un simplu joc – este viața mea! Dupa părerea mea, calitățile mele sunt: Viziunea jocului și lovirea mingii cu ambele picioare. As vrea să-mi îmbunătățesc viteza si condiția fizica”, a precizat Andrei.


  • Moș Crăciun i-a adus cadoul: Convocarea la națională!

După mai multe sesiuni de antrenament și selecție cu lotul Under 16 al României, Andrei a fost selecționat la această națională, urmând să lupte în tricoul reprezentativei la următoarea campanie de calificare pentru europene.

„Pentru mine înseamnă o recompensă convocarea la lotul Național, o recompensă a muncii mele de-a lungul anilor. Și as vrea sa continui mai departe, să fac parte din lotul National al României. Cu multa muncă și ambiție poti ajunge departe, nimic nu e imposibil – deviza mea”, a mai adăugat mijlocașul echipei CS Zlatna.


  • Visul suprem – Champions League!

Deși are doar 15 ani, Andrei așteaptă un transfer într-un eșalon superior pentru a lua cu adevărat pulsul fotbalului românesc.

„As putea spune ca as vrea sa debutez cat mai repede posibil in Liga 1, dar eu as vrea cel mai mult sa ajung sa joc in Champions League, care este competiția supremă pentru orice fotbalist”, ne-a mărturisit Andrei Mărginean.

Acesta ne-a vorbit și despre 3 întâmplări dragi lui pe care le-a trăit deja în fotbal.

„Am 3 întâmplări care se bat cap in cap. Desi nu as putea sa aleg una dintre cele 3. Prima este cea de la Deva in care am ajuns cu Unirea Juniors in finala Cupei Crăciunului si am castigat finala cu 4-3, unde toate cele 4 goluri le-am marcat eu. A doua este primul meu titlu de campion ” pe iarbă” cu echipa mea – CS Zlatna. Si a treia este aceasta convocare la lotul National”, a afirmat Andrei Mărginean.

Acesta nu a uitat de cine l-a ajutat să facă primi pași în fotbal, aducând mulțumiri celor care i-au fost alături.

„Vreau sa ii mulțumesc domnului antrenor, Ionel Danciar pentru ca m-a învățat tot ce stiu. Si vreau sa le mulțumesc si colegiilor mei de echipa, domnului primar, domnului Cristian Aron si familiei mele pentru că fără ei nu puteam sa reușesc” , a încheiat Andrei.

Cu un bagaj de cunoștințe bogat în spate, cu un talent înăscut, precum și cu foarte multă voință de fier și muncă asiduă, Andrei Măginean bate la porțile fotbalului înalt, iar cu siguranță o ușă se va deschide, iar tânărul zlătnean va putea să calce pe umele idoului său – Andrea Pirlo și să își graveze numele în galeria fotbaliștilor selecți.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.