Viitorul Santimbru-Industria Galda de Jos54Industria Galda de Jos se laudă cu o serie de fotbliști juniori, cu personalitate, care dau siguranță echipei și evoluează constant bine de la meci la meci. La fel este și cazul lui Ionuț Boancă, fundașul de bandă stângă, care a prins foarte multă încredere în el după un sezon plin sub comanda lui Paul Ciucă și care a devenit titular încă din primele partide în tricoul galben-albastru. Boancă excelează la forță, însă are și viteză și control al balonului, fiind unul dintre tinerii de perspectivă pe care județul Alba îi propune fotbalului mare.

  • Carte de vizită

Nume: Ioan Boancă

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Data nașterii: 24.07.1998

Înălțime: 1.80

Greutate: 74

  • Scurtă prezentare

Ioan Boancă este unul dintre cei mai apreciați juniori, care acoperă acest post la nivelul formațiilor din Liga a 3-a. Acesta dă siguranță în flancul stâng al Industriei Galda de Jos, însă tânărul fundaș nu se sfiește să urce ori de câte ori are ocazia, având centrări bune și șuturi puternice din lateral. Mai mult, Boancă este foarte puternic din punct de vedere fizic, fiind precum un ”tanc” pe linia de fund a Industriei. Nici viteza nu a sărit din bolta calităților pe care Boancă o are în spate, iar cu toate acestea la un loc, Ionuț este un fotbalist de perspectivă, de vârstă fragedă a județului nostru.

  • Ionuț Boancă: ”În fotbalul mare se ajunge cu multă muncă și sudoare”

Crescut la Unirea Alba Iulia, unde a început fotbalul sub comanda lui Raul Unchiaș, Ionuț Boancă a fost unul dintre cei mai buni juniori ai generației sale. Chiar dacă fundașii nu ies de prea multe ori în lumina reflectoarelor, Boancă este recunoscut pentru capacitatea sa de efort, dar și pentru simțul umorului pe care îș posedă. Iată cum se descrie acesta:

„Calitatile mele sunt: lovitura de cap, știu și puțin cu mingea, în rest mi le cunoaște mai bine antrenorul Paul Ciucă, dar nu am eu niște calități de invidiat. Îmi doresc să joc cât mai sus, la Liga a 2-a, Liga 1 ca orice jucător, dar până în drumul spre Liga 1 și Liga a 2-a este foarte multă munca și sudoare. Nu știu cât de sus pot să ajung, asta depinde doar de mine, cât de bine mă pregătesc, cât sunt de serios și orice lucru mărunt contează. Secretul integrări mele la Industria Galda de Jos a fost reprezentat de colegii mei, de tot colectivul din cadrul clubului, plus familia mea și prietenii apropiați. Mi-aș dori o promovare ”nebună” cu echipa de club, pentru că suntem un grup foarte puternic și plus de asta, antrenorul nostru, ne motivează de fiecare dată si ne dă încredere. Nu ar strica nici o convocare la lotul național de juniori, dar cum am mai spus, e foarte mult de muncă. Nu am un idol în fotbal, am doar jucători care îi apreciez, precum Patrice Evra și Francesco Totti. Când eram mai mic îmi plăcea foarte mult Cristiano Ronaldo, desigur și acuma îl apreciez ca și jucător. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc în mod expres antrenorului Florin Brătianu și Școlii de Fotbal ”Marius Baciu” la care am activat un an de zile când aveam 11 ani, care au contribuit la educația mea fotbalistică și au avut un rol important în dezvoltarea mea pe plan fotbalistic”, a precizat Ioan Boancă.

  • ”Cum mă vede antrenorul”

Paul Ciucă a insistat pentru transferul lui Boancă la echipa sa în Liga a 3-a și îl sfătuiește pe fundașul său stânga să se concentreze exclusiv pe viața sportivă dacă își dorește să atingă înaltele culmi ale fotbalului.

„Ionut este un jucător cu reale calități pentru sportul de performanță, depinde doar de el cât de mult își dorește să aibă o carieră în fotbal”, a precizat Paul Ciucă, scurt și la obiect referitor la elevul său Ioan Boancă.

Ionuț Boancă a intrat și în vederile lotului național al vârstei sale, înă nu a apucat să bifeze nicio selecție, daar cu siguranță, daca o va ține pe drumul său și se va axa numai pe fotbal, acest lucru se va întâmpla.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.