img_9800LPS Sebeș se află în fața unui nou schimb de generații, însă de această dată profesorul Octavian Achimescu a pregătit un lot de junioare promițătoare pentru handbalul românesc. 

Astăzi vom vorbi despre Larisa Șerban, sportivă ce evoluează pentru LPS Sebeș și care poate face pasul spre handbalul mare în anii următori.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Carte de vizită: 

Nume: Larisa Șerban

Data nașterii: 17.03.1999

Înălțime: 1,73 metri

Greutate: 60 kg

Echipa preferată: Buducnost și CSM București.

img_9791

  • Scurtă descriere și caracterizare prin proprii ochi

Larisa Șerban este elevă la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș, în clasa a XII-a. Speră să-și continue studiile la Cluj, unde dorește să cocheteze în continuare și cu handbalul, un sport pe care-l practică de opt ani.

„Fac acest sport de opt ani, iar ultimii șase la Sebeș. În acest timp am învățat, am jucat acest sport frumos. În această perioadă am învățat ce înseamnă sportul în adevăratul sens al cuvântului, am învățat să pierd, dar și să mă bucur cde succes alături de echipă. Echipa e un cuvânt oare care dar pentru mine semnifică mai mult, pentru mine echipa este ca familia. Încă de mică iubream sportul, astfel am ajuns să fiu îndrumată de antrenori care m-au ajutat să cresc din punct de vedere calitativ, să-mi câștig încrederea în forțele proprii. Pot să spun că ambiția mă reprezintă. Mereu am știut să mă motivez pentru a ajunge la performanț. Ca și sportivă am ținut la ideea că îmi trebuie doar 1% talent și 99% muncă. De aceea când sunt pe teren singurul meu țel este să îmi ating limitele, dar limitele mele sunt nelimitate. Îmi descopăr limitele ori de câte ori joc alături de colegele mele, fără ele dar și fără antrenorul Octavian Achimescu, nu reușeam să ajung unde sunt astăzi”, a declarat Larisa Șerban, handbalistă la LPS Sebeș.  

  • Octavian Achimescu: „E o jucătoare foarte ambițioasă, poate juca toate posturile”

Aflată de șase ani la Sebeș sub îndrumarea profesorului Octavian Achimescu, Larisa Șerban a făcut progrese majore în ultima perioadă, iar acest lucru transformă sportiva originară din Războieni Cetate într-o jucătoare de perspectivă.

„E o jucătoare foarte ambițioasă, muncitoare, îi lipsește puțin încrederea în sine. Faza de atac e destul de bună, are o colaborare cu pivotul foarte bună, mai trebuie lucrată puțin faza de apărare. Ce pot să remarc la ea e polivalența, ea poate juca pe toate posturile”, a declarat Octavian Achimescu, antrenorul Larisei Șerban.

  • Achimescu: „O văd jucând mai sus, dar asta depinde de autoritățile locale”

Antrenorul formației LPS Sebeș, Octavian Achimescu este conștient de faptul că sportiva pe care o pregătește poate evolua la un nivel mai înalt, dar ridică totodată mingea și la „fileul” autorităților locale din Sebeș care se pot implica pentru a oferi continuitate grupelor de juniori de la LPS.

„O văd jucând mai sus, dar asta depinde și de autoritățile locale, pentru că e greu, dar frumos ar fi să fie o echipă la Sebeș, dar clar Larisa Șerban poate juca mai sus din sezonul viitor”, a mai punctat Achimescu.

Katarina Bulatovic și Cristina Neagu sunt jucătoarele preferate ale Larisei Șerban și speră ca într-o zi să le calce pe urme.

img_9801

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.