14328988_1112943785408257_1684124289_n

Karatiștii aparținând Clubului Orăsenesc Cugir s-au întors din Polonia cu o zestre de 17 medalii din care un număr de cinci medalii de aur,opt medalii de argint și două medalii de bronz.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Lotul României de karate,format din 70 de sportivi dintre aceștia opt sportivi fiind legitimați la secția de karate a Clubului Orășenesc Cugir (CSO) au participat în perioada 13 -16 octombrie la Campionatul European de Karate Tradițional pentru copii,juniori,tineret și seniori,competiție desfășurată în Polonia,la Cracovia.dscn6619-1La competiție au participat un număr de 28 de țări însumând peste 2000 de sportivi ,țara noastră clasându-se la finalul celor trei zile de întrecere pe locul doi în clasamentul pe națiuni.

În cadrul aceeași competiții a avut loc și Conferința de definitivare a karate-ului ca probă olimpică în programul  viitoarei ediții a Jocurilor Olimpice de la Tokio din 2020.Competițiile s-au desfășurat în sala “Tauron Arena” din orașul polonez Cracovia – arenă  cu o capacitate totală de 22.000 de locuri.Sportivii s-au întrecut pe o suprafață totală de 20 de tatamii.

Cei opt sportivi cugireni cu vîrste cuprinse între 6 -13 ani, au demonstart încă o dată valoarea,aceștia întorcându-se acasă cu nu mai puțin de 17 medalii și cinci titluri de campioni europeni și două titluri de vicecampioni europeni.

Clasamentul pe fiecare categorie de vâstră,stil și medalii este următorul:

Categoria copii 6 – 7 ani :

Fete:

Irina Codrea – 2 medalii,medalie de bronz  locul III la kata individual.

Băieți :

Eduard Urbănescu Tamaș  – medalie de argint  la  kata pe echipe .

– medalie de argint  la embu masculin.

– medalie de Bronz  la kihon kumite.

Ianis Rotaru – medalie de argint la karata pe echipe.

– medalie de argint la embu masculin.

 

Categoria copii 8 – 9 ani :

Fete:

Maria Mara Roman – locul 2  și implicit vicecampioană europeană la kata pe echipă.

Codrea Irina – medalie de argint și implicit vicecampioană europeană la kata pe echipă.

Erika Fânaru – medalie de argint și vicecampioană europeană la kata pe echipă.

 

Categoria 11 -12 ani :

Fete : Ariana Kiss – locul 4 la embu mixt (echipă formată dintr-un băiat și o fată).

Băieți : Robert Ungureanu, Paul Codrea și Cătălin Mortură – împreună au obținut medalia de aur la kata pe echipă și implicit cei trei au devenit campioni europeni la acest stil.

Paul Codrea campion european la kumite pe echipă.Acestea a obținut titlul împreună cu alți sportivi din România:Valentin Popescu și Costel Stamate.

Cătălin Mortură – medalie de aur, implicit devenind campion european la stilul kihon kumite proba individuală.

Robert Ungureanu – medalie de argint, implicit a devenit vicecampion european la kihon kumite proba individuală.

Paul Codrea și Robert Ungureanu au obținut locul 4 la embu masculin.

Antrenorul care a fost alături de acești sportivi pe toată durata și pregătirii a fost sensei Vasile Pricob posesor al „centurii negre 3 dan”.

Țin să mulțumesc Clubului Sportiv Orășenesc că am ajuns până în stadiul acesta cu performanțele,în persoana domnului primar Adrian Teban, domnului director Călin Mureșan,părințiilor și implicit profesoriilor.Ne bucurăm alături de ei că acești copii aduc imaginea și performanța cu care se mândrește și se va mândri acest oraș și implicit clubul” a declarat antrenorul campioniilor europeni sensei Vasile Pricob.

Anul trecut la Campionatul Mondial de Karate Tradițional pentru copii,juniori,tineret și seniori,competiție desfășurată în Serbia,la Belgrad,în aceeași perioadă sportivii cugireni au obținut un total de zece medalii din care : șase de aur,patru de argint și două de bronz.

 

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.