CSU Alba Iulia-ICIM Arad17După scandalul de la Sfântu Gheorghe, atunci când suporterii echipei din centrul țării le-au huiduit pe baschetbalistele de la U Cluj după ce acestea au refuzat să le acorde atenția la imnul secuiesc, MTS a decis interzicerea intonării imnului național la întrecerile interne. De altfel, articolul era prevăzut într-o Hotărâre de Guvern din anul 2011, fiind subliniat faptul că imnul național va fi obligatoriu abia în întrecerile sportive internaționale. Sala Universității din Alba Iulia a găzduit acordurile ”Desteaptă-te, române!”, cu toate că MTS a trimis o adresă tuturor federațiilor sportive. 

Pentru acest lucru CSU Alba Iulia este pasibilă de amendă cuprinsă între 2500 și 5000 de lei, însă nu este sigur dacă Federația Română de Baschet a comunicat decizia Ministerului Tineretului și Sportului cluburilor afiliate.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Decizia ministrului Elisabeta Lipa a stârnit mai multe reacții atât în mediul virtual, cât și în opinia publică, însă practic, tehnocratul din fruntea MTS-ului a scos de la naftalină o Hotărâre de Guvern, care într-adevăr prevede articolul ce a produs vâlvă în lumea baschetului.

Atât CSU Alba Iulia cât și ICIM Arad au urmat ritualul din timpul imnului, iar acest lucru nu ar trebui penalizat, ba din contră – premiat, având în vedere că majoritatea sportivelor și a antrenorilor români prezenți în competiția internă de baschet, cântă imnul național!

Vocile oamenilor din sportul albaiulian nu consideră că intonarea imnului național reprezintă un motiv de penalizare, ci unul de mobilizare ce contribuie activ la mobilizarea sportivilor.

”Să nu se mai cânte imnul național, dar să vedem, imnul ținutului secuiesc va mai fi acceptat? Este incredibil ce se întâmplă la noi. Nu mi se pare corect, etic și moral să nu putem să cântăm ”Desteaptă-te, române!”. Este o jignire adusă sportului românesc. Imnul național ar trebui cântat la fiecare competiție, indiferent că este baschet, handbal, fotbal, volei, polo sau golf”, a declarat un personaj din sportul albaiulian pentru Absport.ro, care nu a dorit să își dezvăluie identitatea.

Fără o lege curată a sportului, fără o mare implicare din partea părților responsabile în acest sector și fără o bază solidă în ceea ce privește viitorul, nu este exclus ca pe viitor SPORTUL să fie marginalizat, iar unul dintre principalii ambasadori ai comunităților să devină legendă. Vorbim de România…

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.