Volei Alba Blaj-Rocheville Le Cannet142

Sloganul prezent pe afișele echipei Volei Alba Blaj în acest sezon european a fost Mica Romă atacă Marea Europă. Și într-adevăr gruparea din Blaj nu s-a făcut de râs în Champions League reușind două victorii contra vicecampioanei Franței Cannet-Rocheville.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Într-adevăr au fost și partide pierdute, dar nu trebuie uitat că adversarele întâlnite au fost două reprezentante din puternicele campionate ale Rusiei și Italiei, țări cu tradiție în voleiul mondial, care sunt nelipsite din fazale superioare ale campionatelor mondiale și europene.

Și totuși visul european continuă pentru micuța urbe din județul Alba, iar mâine Blajul se află în fața poate celui mai important meci din scurta sa existență, în care întâlnește formația germane Schweriner, în sferturile de finală ale Cupei CEV, ce-a de-a doua competiție ca valoare din voleiul european.

Un sfert de finală care se poate transforma într-o semifinală europeană, o performanță care în ultimii ani a devenit inaccesibilă echipelor feminine românești, 2012 fiind anul ultimei prezențe în semifinalele CEV Cup a echipei Tomis Constanța.

Merită apreciat tot efortul depus de jucătoare, antrenorii și conducere administrativă în obținerea acestei performanțe, mai ales că Blajul a reușit un parcurs perfect și în campionat și Cupa României obținând victorii pe linii în cele două competiții.

Nu trebuie uitat nici minunatul și vulcanicul public blăjean care la fiecare meci ia cu asalt sala din Blaj, iar la fiecare meci european se deplasează cu mic, cu mare să încurajeze Blajul în Sala Transilvania din Sibiu.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.