CSU Alba Iulia-Sepsi Sfantu Gheorghe Finala51Miroslav Popov, selecționerul naționalei de baschet feminin a României și antrenorul CSU Alba Iulia a programat un stagiu de pregătire pentru echipa națională în vederea pregătirii meciurilor cu Israel și Turcia, definitorii pentru calificarea la Euro 2017. Sârbul Popov dorește să testeze mai multe jucătoare tinere în acest stagiu, la acțiunea care începe de 30 mai, la Arad urmând să participe și Sonia Ursu, Marta Fodor, dar și fosta speranță a baschetului albaiulian, Sica Cuzic, plecată anul trecut în SUA.

Miroslav Popov a organizat acțiunea în orașul Arad, care va începe pe 30 mai și care se va întinde până pe 8 iunie, urmând mai apoi un turneu amical în Cehia. Popov și secunzii săi, printre care și albaiulianul George Lăncrănjan au misiunea de a testa mai multe jucătoare tinere și de perspectivă ale României la această acțiune, fiind lăsate acasă ”veteranele”.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Printre cele 14 baschetbaliste convocate la acest stagiu de pregătire se regăsesc și jucătoare care în sezonul precedent au adus medaliile de argint la CSU Alba Iulia, Sonia Ursu și Marta Fodor, dar și Sica Cuzic, o mare speranță a sportului de sub panou albaiulian până când aceasta a ele să plece în America alături de familie. Iată întreg lotul convocat de Miroslav Popov:

  • GABRIELA MARGINEAN (Perfumerias Avenida Salamanca), ELISABETH PAVEL (TSV 1880 Wasserburg), ADINA STOIEDIN (Spirou Monceau Charleroi), ALINA CRACIUN (Union Sportive La Glacerie), SONIA URSU (CSU Alba Iulia), MARTA FODOR (CSU Alba Iulia), GABRIELA IRIMIA (Olimpia CSU Brasov), ANA FERARIU (Olimpia CSU Brasov), DORA ARDELEAN  (Olimpia CSU Brasov), ROMINA FILIP (CS Phoenix Galati), HANNA DEMETER (CS Phoenix Galati), ALINA CHIVU (CSBT Alexandria), IOANA GHIZILA (CSM CSS Ploiesti), SICA CUZIC (University of Texas Rio Grande Valley).

Naționala României are programate 3 partide amicale după stagiul de la Arad, dueluri care vor avea loc în Cehia astfel: 10 iunie, ora 20:00 ROMÂNIA – Ungaria; 11 iunie, ora 20:00 Cehia A – ROMÂNIA; 12 iunie, ora 17:30 ROMÂNIA – Cehia B.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.