Situația penibilă din handbalul românesc lovește și în județul Alba! Din cauza fondurilor, LPS Sebeș – Junioare III nu va putea participa la turneul semifinal, unde s-a calificat pe merit. Locația a fost aleasă exact în Medgidia, la peste 500 de kilometri de județul nostru, acest pas devenind practic de neîndeplinit. De vină sunt cei care conduc destinele sportului pe semicerc, turneele fiind programate în locații ”exotice”, numărul formațiilor care s-a retras devenind unul alarmant de mare! 

În această săptămână se dispută turneele semifinale din cadrul Campionatului Național de handbal, rezervat junioarelor III.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Junioarele III aparținând Liceului cu Program Sportiv (LPS) Sebeș trebuiau să participe la meciurile din grupa a 8-a, partide care urmau să se dispute în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia, dar din motive financiare, echipa a fost nevoită să spună pas, calificîndu-se pentru această fază a competiției de pe locul secund al seriei J.

„Din păcate nu participăm la turneul semifinal pentru că nu avem fonduri”, a declarat petru absport.ro, antrenoarea Mioara Lupașcu.

Aceasta a detaliat și problema costurilor care se ridicau pentru participarea la turneul semifinal.

„Arbitrajul, observatorii pentru cele cinci zile de competiție costau foarte mulți bani, undeva pe la 3000 lei , iar costul deplasarii și al cazării este și el foarte mare, se ridică undeva la 7000 lei, deci cu totul 10.000 Ron, ceea ce este foarte mult pentru școală. În această săptămână suntem la turneul semifinal de junioare I de la Cisnădie, săptămâna viitoare junioarelor II vor disputa turneul semifinal de la Târgu Neamț, cheltuielile fiind unele mari și din cauza asta nu putem ajunge la toate turneele”, a concluzionat Mioara Lupașcu.

Aceeași soartă a neprezentării au împărtășit-o alte două echipe din grupă: CSS Bacău, CSM Ploiești, ambele echipe invocând același probleme prezentate mai sus.

Dacă se dorește performanță, echipele de handbal de la nivel juvenil ar trebui ajutate să participle la aceste turnee, pentru că aici sunt descoperite valoriile handbalului de mâine. Astfel, prin aceste practici, prin programarea eșuată, putem spune, a locațiilor turneelor, cluburile, în special cele de stat sunt dezavantajate, și practic eliminate din competiție!

Dacă la nivel de handbal de senioare tot mai multe echipe încep să se retragă se pare că și handbalul juvenil suferă de același fenomen îngrijorător al retrageriilor, iar aceste lucruri ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru cei care conduc destinele handbalului românesc.

Articol scris de Tudor Stan și Sorin Giurcă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.