1 decembriePerformanță notabilă pentru baschetul albaiulian. Echipa Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a cucerit argintul la Jocurile Europene Universitare, clasându-se pe poziția secundă din 16 echipe. Doar două meciuri au pierdut Sonia Ursu și colegele sale, unul în grupă și unul în finală, în fața aceleiași echipe – Universitatea din Zagreb. Studentele albaiulience au cedat în finala de luni, cu 50-75 (17-17, 11-15, 13-22, 9-21).

După argintul din Liga Națională de Baschet Feminin al formației CSU Alba Iulia, plus alte medalii strălucitoare cucerite de echipele de junioare ale sportului de sub panou din Alba Iulia, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a câștigat medaliile de argint la Jocurile Europene Universitare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Echipa din Cetatea Marii Uniri a reușit două victorii în grupe (71-64 cu Universitatea Mycolas Romeris din Lituania și 100-66 cu Universitatea din Groningen – Olanda) și a cedat o singură partidă, 59-62 cu Universitatea din Zagreb – Croația.

În sferturi, studentele din Alba Iulia au trecut de oponentele lor din Slovenia cu 75-66, iar în semifinale Universitatea din Alba Iulia s-a impus cu 64-61 în fața echipei din Serbia și a făcut pasul în marea finală.

Finala mare a adus din nou față în față echipele de pe primele două locuri din Grupa A, însă trupa gazdă, Universitatea din Zagreb a avut o zi mai bună, și încurajată de propri fani a reușit să se impună cu 75-50.

Iată lotul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Elisabeth Pavel, Dora Ardelean, Andreea Beldian, Daniela Enache, Alina Chivu, Bianca Voica, Marta Fodor, Iulia Taltabeț, Maria Dărăban și Sonia Ursu. Antrenori: Costel Olteanu și Constantin Grigore. 

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.