Volei Alba Blaj-CSM Targoviste Finala Meci Decisiv83Consiliul Director al Federației Române de Volei a aprobat marți, mai multe măsuri care vor fi puse în practică din noul sezon, atât la nivel masculin cât și feminin. Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj, membru în Consiliul Director al FRV a venit cu mai multe propuneri, iar toate acestea a ufost votate. Din sezonul următor nu va mai fi nevoie ca echipele să aibă un număr limitat de jucătoare străine, nici în echipa de bază, precum nici în lot. Aceeași măsură se aplică și în cazul campionatului masculin.

Dacă în actualul sezon cluburile au fost obligată să aibă minim 6 românce în lot, din sezonul următor această regulă nu va mai exista. Echipele de volei vor putea să transfere numai jucătoare străine, pe care să le și folosească, fără a fi stabilit un număr al jucătoarelor românce pe teren.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Această măsură a fost luată deoarece pe jucătoarele românce se dădea o incredibilă a licitații. Acum nu se mai iau la număr și nu vor mai fi probleme. Pot să joace oriunde în campionat”, a precizat Sergiu Ștefănescu.

Tot din sezonul urmptr se va introduce la jocuri și foaia electronică, ce va ajuta la statistică și va desemna jucătoarea partidei.

”Adio” finale în campionat

Oficialii federației au renunțat la sistemul play-off / play-out, campionatul urmând să aibă tot 12 echipe, însă a fost schimbat modul de desfășurare. Întrecerea internă se va baza pe tur, și retur, iar la final, primele 6 echipe vor intra într-un mini-campionat, cu toate punctele adunate la finalul sezonului, această întrecere urmând să se desfășoare tot sub forma întrecerii regulate. La fel se va întâmpla și cu loruile 7-12. Toate echipele vor juca 32 de jocuri în viitorul sezon.

Sueprcupa României – prilej de aniversare pentru FRV

Consiliul director a votat și desfășurarea Supercupei României. Această competiție ar urma să aibă loc în jurul datei de 3 decembrie, moment în care Federația Română de Volei va sărbători 85 de ani de la organizarea primului meci de volei în țară. Întrecerea va avea loc sunb un singur tur, atât la feminin, cât și la masculin. Volei Alba Blaj se va lupta din nou cu CSM Târgoviște și pentru acest trofeu, iar la băieți SCMU Craiova va întâlni Volei Municipal Zalău.

Volei Alba Blaj va debuta în Cupa României abia în turul secund, urmând să înâlnească învingătoarea dintre Pitești și Craiova.

Debut infernal în campionat

A fost realizat și țintarul Diviziei A1 la volei feminin, iar campioana României va avea un debut de foc, pe teren propriu, pe 8 octombrie, contra echipei CSM București, formația care a pus mâna e medaliile de bronz în sezonul precedent și a cucerit Cupa Challenge în primăvara acestui an.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.