CSU Alba Iulia-Sepsi Sfantu Gheorghe62Al doilea meci al finalei naționale de baschet feminin a însemnat o nouă înfrângere pentru CSU Alba Iulia, însă echipa condusă de Miroslav Popov a avut un joc mult mai bun, cel puțin în prima parte a meciului când a și condus echipa gazdă. Sepsi Sfântu Gheroghe s-a impus cu 64-50 (10-13, 19-15, 15-5, 20-17) și se află la un singur joc de titlul național, premiu râvnit de o perioadă bună de timp în Covasna. Următorul duel va avea loc marți, în Sala ”Universității” din Alba Iulia.

CSU Alba Iulia a început mai bine meciul secund al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin și a punctat prima cu un coș de 3 reușit de Jelena Antic. Gazdele au trecut la atac și au reușit să egaleze și să se distanțeze pe tabelă, însă Alba a rămas în coasta echipei din Covasna și duelul din primul sfert a fost unul echilibrat. Cu o altă față comparativ cu meciul de debut, CSU Alba Iulia a schimbat foaia și a reușit să câștige sfertul de debut al actului secund din finală, scor 13-10.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Al doilea sfert a debutat la fel de echilibrat, CSU a punctat, însă Sepsi a reușit să egaleze la 15. De la acest scor albaiuliencele au simțit o slăbiciune în jocul adversarelor și au marcat 6 puncte consecutiv, prin reușite de 3 semnate de Antic și Webb, scorul ajungând la 21-15 în favoarea trupei conduse de Miroslav Popov. Marcată de ratări în primul duel, CSU Alba Iulia s-a concentrat mai mult pe ambele faze, și a reușit să puncteze aproape la fiecare fază, însă pe finalul celei de a 2-a pătrimi atacul a avut din nou de suferit, iar Sepsi a reușit să intoarcă rezultatul și să intre cu avantaj la cabine, scor 29-28, partida căpătând cote dramatice în Sala ”Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe.

Alba a început bine după pauză și a reușit un coș de 3 puncte prin Adrienne Webb, revenind din nou la conducere. Sfântu Gheorghe a egalat și a preluat inițiativa jocului, marcând puncte după puncte spre disperarea albaiuliencelor, care și-au văzut defensiva pierdută pentru prima dată în acest meci, iar Sepsi s-a distanțat la 7 puncte și CSU nu a mai avut sorți de izbândă nici în ofensivă. În cele din urmă echipa gazdă s-a distanțat decisiv, iar înainte cu 10 minute de finalul jocului Sepsi conducea cu 44-33 și se îndrepta către a 2-a victorie din finală.

Punctele puse la adăpost în sfertul al 3-lea de formația alb-verde au contat pe final, iar în ultimul sfert CSU Alba Iulia a alergat după egalare, însă fără prea mari rezultate pe tabelă, echipa din centrul țării având un joc bun în apărarea care părea să fie descifrată în debutul partidei. Chiar dacă s-a ajuns la un avans de 14 puncte în favoarea sportivelor din Covasna, CSU Alba Iulia a avut o ultimă zvâcnire de final și a reușit să înjumătățească diferența. Cu toate acestea cele două echipe au dat drumul la coșuri pe final, însă Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus cu 64-50, fiind la un singur joc de câștigarea trofeului suprem.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Jelena Antic – 13, Nyshia Hammonds – 11, Adrienne Webb – 11, Jefimija Karakasevic – 9, Brankica Hadzovic – 4, Sonia Ursu – 2.

Următorul meci va avea loc marți, în sala de sport din Alba Iulia, Sepsi având 2-0 la general după primele întâlniri.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.