CSU Alba Iulia-Sepsi Sfantu Gheorghe19CSU Alba Iulia nu a avut nicio șansă în primul meci al finalei campionatului disputat pe terenul echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și a cedat cu scorul de 57-82 (13-24, 11-23, 15-17, 18-18). Chiar dacă diferența de scor nu contează în setul de partide ale finalei, echipa din Alba Iulia a fost surcalsată categoric de trupa din centrul țării, lui Popov lipsindu-i o bancă de rezerve experimentată. Următorul meci va avea loc vineri, tot la Sfântu Gheorghe.

Sepsi Sfântu Gheorghe a bifat prima victorie în finala campionatului național de baschet feminin contra formațieie CSU Alba Iulia. Baschetbalistele din Covasna au controlat autoritar partida și au profitat din plin de accidentările din tabăra albaiuliană, precum și de excluderea din lot a Shwantei Dyer.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Primul sfert a debutat cu o diferență majora luatp încă din start de gazde, care după nici 3 minute de joc aveau 6-0 pe tabelă și pe Amanda Thompson în zi mare. La CSU Alba Iulia, Jelena Antic a demonstrat că traversează o perioadă foarte bună și a fost prima care și-a trecut numele în contul marcatoarelor, însă Sepsi a câștigat prima pătrime cu 24-13.

Jocul și-a urmat cursul și în sfertul secund, și cu toate că CSU a căutat să revină pe tabelă, s-a lovit de forța taberei adversă, Jeffrey, Thompson și Părău având evoluții foarte bune, ultimele două jucând în trecut și în echipamentul alb-albastru. La pauza mare, Sepsi Sfântu Gheorghe conducea pe CSU Alba Iulia cu 47-24.

Sfertul al 3-lea a fost mai echilibrat, CSU Alba Iulia a reușit să intre în ritmul partidei, însă Sepsi nu le-a oferit prea multe șanse elevelor lui Popov să revină pe tabelă, iar înainte cu ultimele 10 minute ale jocului formația gazdă conducea cu 64-39.

La fel a decurs și ultimul sfert al jocului, cu un duel echilibrat, însă pe final CSU Alba Iulia a avut o zvâcnire ofensivă și a reușit să micșorezeze diferența de pe tabelă, dar echipa gazdă a reușit să câștige facil primul duel al finalei cu scorul de 82-57.

Următoarea partida se va disputa vineri, ora fiind încă necunoscută, tot în sala din Sfântu Gheorghe.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Adrienne Webb – 14 puncte, Jelena Antic – 13, Marta Fodor – 8, Brankica Hadzovic – 7, Sonia Ursu – 6, Nysiha Hammonds – 4, Elena Dincă – 3, Jefimija Karakasevic – 2.

Bancă de rezerve – subțire!

CSU Alba Iulia s-a văzut frământată de accidentări tocmai în perioada cea mai bună a clubului, lipsind de la cele mai tari meciuri două dintre jucătoarele importante ale echipei – Vanessa Abel și Alexandra Uiuiu. De asemenea, s-a simțit și lipsa de sub panou a jucătoarei Shawnta Dyer, aflată în litigiu cu clubul universitar.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.