ACS Muhlbach-CNE Sighisoara23Handbalul din Sebeș trece printr-un moment de cumpănă. Echipa de handbal feminin este ca și retrogradată din Liga Națională de Handbal Feminin, iar echipa de băieți ACS Muhlbach se gospodărește cu greu, având probleme serioase în a construi un viitor proiect fără sprijinul factorilor decizionali din Sebeș.

ACS Muhlbach Sebeș a luat ființă în vara acestui an la inițiativa lui Adrian Țone (președintele clubului) și Cristian Opincariu (principalul finanțator al echipei). Deși promisiunile de sprijin au fost multe, pe parcursul proiectului cei doi au rămas singuri, din motive mai mult sau mai puțin subiective.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Finanțată cu greu din fonduri exclusiv private ACS Muhlbach Sebeș are șanse reale să nu-și conitnue proiectul, unul ambițios de altfel, din cauza lipsei de fonduri. Oficialii echipei intenționează să abordeze factorii de decizie locală (Primăria Sebeș, Consiliul Local Sebeș) pentru a le propune un proiect pe termen lung prin care handbalul masculin, atât la nivel de seniori, cât și la juniori să se dezvolte, urmând ca în timp Sebeșul să fie reprezentat în Liga Națională de Handbal Masculin de ACS Muhlbach.

„Ne dorim să creștem nivelul handbalului masculin din Sebeș. Avem un proiect care include reînfințarea echipelor de juniori și inițiere în handbal, dorim să punem Sebeșul pe harta handbalului românesc și la masculin. Credem că Sebeșul și locuitorii acestui oraș merită un astfel de proiect prin care copii localnicilor să crească alături de sportivi profesioniști. Totodată ne dorim să punem bazele în colaborare cu LPS Sebeș pentru formarea grupelor de juniori masculin”, a declarat Adrian Țone, președintele clubului HC Alba-Sebeș.

Există interes și-n rândul copiilor

În urmă cu doi ani, când Alexandru Weber, sprijinit de Piersante Savini au înființat echipa AS Voința „Savini Due” Sebeș, cei doi au pus bazele unui proiect ambițios în rândul copiilor, strângând la antrenamente peste 80 de tineri dornici să practice sportul promovat cu atât de multă pasiune de emblematicul Florin Fleșeriu.

Odată cu desfințarea echipei AS Voința „Savini Due” Sebeș, au dispărut și acele grupe de copii și juniori, asta în ciuda faptului că exista un interes ridicat în rândul sebeșenilor.

Eșec la feminin, o șansă pentru masculin?

Finanțată serios din bugetul local și județean HC Alba-Sebeș a retrogradat din Liga Națională de Handbal Feminin după doar un sezon în elită, iar factorii care au dus la acest lucru sunt multipli și cunoscuți de iubitorii handbalului. Eșecul echipei HC Alba-Sebeș, ar putea fi o șansă pentru ca ACS Muhlbach să poată bate la porțile edililor locali și să solicite sprijin, mai ales că ar fi un plus și pentru LPS Alba Iulia, liceu care are clasă de handbal și care poate fi o pepinieră pentru formația masculină.

„Sebeșul are nevoie de handbal, atât la feminin, cât și la masculin, sportul poate face cea mai bună propagandă unui oraș, iar proiectele serioase pot avea succes cu implicarea autorităților locale”, a mai punctat Adrian Țone

Cert este faptul că nici la feminin nu trebuie pus lacătul, trebuie învățat din greșeli și trebuie puss accentul pe jucătoarele din localitate, sportive care să crească alături de jucătoarele cu experiență.

Deplasări în ziua meciului și fără salarii

Echipa ACS Muhlbach Sebeș se află pe locul 10 din 13 echipe, iar o explicație a acestei clasări este dată de faptul că majoritatea handbaliștilor vin la pregătire după 8-10 ore de muncă, iar pentru prezența la antrenamente jucătorii nu sunt remunerați, ba mai mult deplasările se fac în ziua meciului, indiferent de distanța pe care o au de parcurs.

Singura răsplată pe care sportivii de la ACS Muhlbach o au este reprezentată de o masă oferită din partea clubului după fiecare meci, indiferent că este victorie sau nu.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

 1. Proiecte au fost destule. Însă pe domnii consilieri nu-i intrece nimeni la promisiuni, mai ales in an electoral. Trebuie însă sa nu uite ca sportul înseamnă sanatate si deci bani mai putini pentru medicamente si tratamente medicale. Sa speram ca următoarele alegeri vor aduce in fata oameni cu drag de sport, indiferent ca este handbal, baschet, fotbal, etc. Si mai ales sa facă totul pentru ca sportul sa nu moara in Sebes.

 2. Va chinuiti degeaba, nu va baga nimeni in seama, mai bine nu mai faceati nicio echipa, daca vreti sanatate puteti juca si fara sa va inscrieti intr-o divizie, oricum e oras mort Sebes, toata lumea va lauda dar sunteti praf, va-ti batut joc de echipa de fete, nu meritati sa mai aveti echipa!

  • Probabil esti un frustat, gras care a stat toata viata lui la birou si habar nu are ce e ala sport.
   Imi cer scuze, dar ce specializare ai sa iti permiti sa spui ca baietii astia sunt praf? Sau ai fost unul dintre cei mai mari jucatori ai handabului si nu stiu eu?
   Dar asa va treziti cate unu destept foc, 180° cu handabulul si cu fenomenul sport si numa comentati sa va dati si voi parerea….
   Stii vorrba aia? daca taceai, semi-prost ramaneai…

 3. Asa cum am zis si alta data ma deranjează faptul ca unii postează in numele meu. Nu ca nu a-si fi de acord cu ce se zice in postare, nu ca nu sunt alături de echipa de baieti, ba din contra. Ma deranjează ca nu exista coloana vertebrală si e mai ușor sa te ascunzi sub un nume de împrumut. Postați cu numele vostru real. Nu va face nimeni nimic si abia asa se poate face o opinie colectivă. PS ar trebui ca cei care au decizia sa faca publica si adresa de mail de pe care se face postarea sa nu mai fie dubii. Succes baieti in meciul de mâine. Alături de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.