Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti46”Pobeda!”. Sau mai bine spus în limba română – ”Victorie!”. Volei Alba Blaj, căci despre ea este vorba, a terminat sezonul regulat cu 65 de puncte din 66 posibile, adunând 21 de victorii categorice și un succes la limită, 3-2 cu CSM București. Campioana României nu cunoaște gustul înfrângerii în actualul sezon al întrecerii interne, iar ultima înfrângere suferită în campionat datează de mai bine de un an, un 0-3 suferit pe terenul vicecampioanei CSM Târgoviște pe 3 februarie 2015. Toate aceste lucru i se datorează în mare măsură sârbului de pe banca echipei, Darko Zakoc, omul pentru care fiecare duel de la fileu este un război, și omul care a tăiat cuvântul ”eșec” din vocabularul său!

Se spune că poporul sârb nu știe să piardă, iar dacă o face, se ridică și o ia de la capăt fiind mult mai puternic în lupta care urmează. Când spui ”Serbia” automat te gândești la război, iar acest lucru se simte și în tabăra echipei campioane, Volei Alba Blaj.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sârbul Darko Zakoc vorbește mai mereu de războaiele din volei, orice luptă pare pentru el o finală, iar acest lucru a ajuns și în mentalitatea jucătoarelor pe care le pregătește, dovadă că Volei Alba Blaj a trântit de pământ orice adversar pe care l-a întâlnit în Divizia A1 de volei feminin, indiferent că vorbim de CSM Târgoviște, CSM București sau Știința Bacău.

Darko Zakoc a dovedit de ce este în stare în sezonul trecut, câștigând al 16-lea titlu din cariera sa și primul din istoria micuței urbe a Blajului, marșând pe ideea că totul pleacă de la mentalitate. Ei bine, cuvântul ”război” a intrat în mintea jucătoarelor care lucrează cu Darko Zakoc, iar româncele Adina Salaoru sau Ioana Nemțanu au devenit în scurt timp ”Adina Salaoruvic” și ”Ioana Nemțanovic”.

Volei Alba Blaj nu a cedat nicio partidă în Divizia A1 de volei feminin, cu toate că a trecut prin momente dificile, cu CSM Târgoviște, CSM București sau Știința Bacău, și chiar la Medicina Târgu Mureș, echipa pregătită de războinicul Darko Zakoc și-a găsit energia necesară și a lovit adversarul când toată lumea se aștepta să pice. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în ultimii 10 ani, ca o echipă să ”defileze” în campionatul intern, iar Blajul are toate șansele să își mai adauge o coroană în visteria clubului, plecând cu prima șansă în play-off.

Luptând pe două fronturi, campionat și cupă Volei Alba Blaj pornește la drum sâmbătă, în prima mansă a semifinalelor întrecerii interne, contra ocupantei locului al 4-lea, Știința Bacău.

Fără falsă modestie, Darko Zakoc a vorbit despre ”razboiul intern” și a prefațat duelurile următoare, menite să aducă cel de-al 2-lea titlu în vitrina clubului Volei Alba Blaj.

”Am fost superiori din toate punctele de vedere. Diferența de puncte din clasament spune absolut totul. Este un rezultat istoric pentru echipa noastră având în vedere că am pierdut doar un punct, dar nu am cedat nicio partidă. De acum înainte trebuie să ștergem totul cu buretele, play-off-ul este o altă competiție, iar acum este momentul în care trebuie să confirmăm. Nu ne putem permite să facem niciun pas greșit. Sigur că cu echipa din Bacău nu ne așteptăm să avem o semifinală ușoară, noi avem respect pentru conducerea tehnică a echipei din Bacău și pentru jucătoare, cunosc multe dintre ele, dar scopul nostru este apărarea titlului și vom face tot ceea ce trebuie pentru calificare. Singura noastră problemă este că după meciul cu Târgoviște din campionat nu am mai avut dueluri puternice, însă noi am lucrat ca să depășim acest deficit”, a declarat Darko Zakoc pentru Absport.ro.

Preluând expresia imprimată pe un imens banner în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj – ”Alea Iacta Est”, se pare că războiul abia acum începe, însă zarurile par a fi așezate în casa formației din ”Mica Romă”. Judecând după parcursul din campionat, Volei Alba Blaj pleacă din pole-position în cursa pentru titlu, iar Darko Zakoc pare să știe foarte bine cum va fi făcută următaoarea mutare.

”Pobeda Blaj!”

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.