Daruri Dumbrava Copii117În scurt timp se va împlini un an de când Sorin Corpodean, fostul președinte al Asociației Județene de Fotbal Alba a început acțiunea de mărinimie la Mănăstirea Dumbrava. Cei mai mici, precum și cei mai mari au intrat definitiv în inimile oamenilor de fotbal din Alba, precum și în marea familie a fotbalului, fiind organizate diferite evenimente cu scopuri nobile, iar micuții de la Dumbrava au fost pur și simplu înveliți de iubire și atenție în cadrul acestui proiect. Un astfel de moment a avut loc și săptămâna trecută, înainte de Ajunul Crăciunului, când Sorin Corpodean, alături de AJF Alba i-au vizitat pe cei mici, cărora le-au dus daruri, haine și alimente pentru sărbători, însă copiii s-au bucurat cel mai mult de prezența acestora în cadrul așezământului.

23 decembrie. Plecăm din Alba Iulia cu destinația Dumbrava, cu puțin timp înainte de ora 17.00. Mașina plină ochi de haine, jucării și alte lucruri care le pot folosi cu drag copiii de la Mănăstirea Dumbrava. Este prima acțiune a oamenilor de fotbal din Alba la care iau parte la Dumbrava, deși s-au derulat infinit mai multe de-a lungul anului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Copiii – încântați de prezența lui Sorin Corpodean, Cristian Petropulos și Mihai Țîra mai mult decât de Moș Crăciun!

Ajunși la Dumbrava, copiii au zărit mașinile și au început să dea de veste că au venit ”colindătorii”. În scurt timp Sorin Coprodean, Cristi Petropulos, Mihai Țîra și restul care au răspuns afirmativ acestei invitații au fost luați pur și simplu în brațe de copii, care s-au bucurat nespus de prezența lor la Dumbrava. Au urmat momentele de socializare, întreținute pe rând de fiecare dintre cei care am luat parte la evenimentul caritabil. Întrebările cădeau năvală asupra noastră, însă bucuria copiilor se putea citi în ochii lor, în glasul lor, care pur și simplu te fermecau.

Am fost părtași inclusiv la un moment de mentalism oferit din partea unui băiat de 18 ani, care ne spunea la fiecare în parte ziua de naștere peste 10, 20, 37, 59, 100 de ani – spre mirarea noastră.

Colinde pentru oaspeți!

Urcăm pe strada principală din cadrul așezământului social și ne oprim la o clădire unde erau copii mai micuți decât cei care ne-au întâmpinat. Toți erau ațintiți cu ochii în televizor, însă chipurile pe care le-au văzut atâta vreme și care i-au învățat să joace fotbal le-au atras atenția, iar primirea a fost una de vis, cu îmbrățișări și vorbe puerile, săgeți trase în inimile tuturor, cei care punem capul pe pernă și suntem alături de părinții noștri. Pentru ei… ”mamă” și ”tată” sunt cuvinte sfinte, și deși majoritatea au fost abandonați… nu uită că au părinți, deși personalul așezământului le oferă dragostea necesară pentru a se putea dezvolta în continuare.

Cei mici ne-au invitat în mica lor capelă, unde ne-au colindat și ne-au făcut și pe noi să ne simțim ca ACASĂ. La ei acasă! Vocile lor erau angelice, iar privirile luminate puteau concura cu instalația de pe bradul împodobit. Emoția atingea cote înalte, până la un moment dat, când unul dintre copii a început să întrebe de fotbal – fenomenul îndrăgit la Mănăstirea Dumbrava… încă din epoca ”Generației de Aur”, explicându-ne cu câtă pasiune practică el acest sport în curtea școlii din Unirea și cât de atent este la meciurile lui Dinamo, echipă pe care ar vrea să o vadă pe viu.

Ne întoarcem la primul ansamblu, cel din care am plecat pentru a-i aștepta pe cei mai mici să vină la masă. Aici, copiii care ne-au întâmpinat ne-au invitat să vizităm camerele lor, locul în care se uită la televizor și ne-au luat din nou emoțiile la încercare.

Emoția supremă – casa celor mai mici copii

Ajungem la cei mai mici copilași, beneficiari de serviciile asezământului de la Mănăstirea Dumbrava. Dintr-o liniște deplină, lăsată înainte de ora de culcare, locul s-a transformat într-o grădiniță, unde toți copii sunt bucuroși că îl văd pe Moș Crăciun. Au urmat jocuri cu mingea, cărți de colorat, povești, colinde și foarte, foarte multă atenție pentru pitici.

Mihai Țîra, secretarul general al AJF Alba a fost pus jos la propriu de copii fiind acoperit cu multă căldură sufletească, lucru ce i s-a întâmplat și lui Cristi Petropulos. Cosmin Georgiu, arbitru din cadrul Subcomisiei Aiud a încins o adevărată ”miuță” pe doi metri pătrați alături de 3 băieți.

Sorin Corpodean se lăsa ”bătut” la un joc, înconjurat de mai mulți pitici, iar toată lumea era fericită de prezența oaspeților în micuța lor căsuță.

Disciplină, respect și viitor cu siguranță mai bun

Cei aproximativ 100 de copii care beneficiază de serviciile așezământului de la Mănăstirea Dumbrava au fost învățați în primul rând ce înseamnă respectul. Toți se înțeleg între ei precum frații, iar oaspeții sunt primiți cu ”săru`mâna” și strigați cu ”domnu`” și ”doamna”. La masă se merge pe rând, de la cei mai mici până la cei mai mari și nu lipsesc orele pedagocice. Toți copii frecventează școala, iar atenția responsabililor centrului este împărțită în mod egal, fiecare copil primind aceeași parte. Darurile au devenit pentru ei lucruri nesemnificative, motiv pentru care simpla prezență a lui Corpodean, Petropulos, Țîra și restul oamenilor participanți la această acțiune a fost mult mai importantă și le-a umplut sufletele copiilor de bucurie.

Dar din dar se face rai!

Acțiunea cuprinsă în cadrul proiectului K.Y.D.A (keep your dream alive) a fost pusă la cale de Sorin Corpodean și au mai participat: Cristian Petropulos, Mihai Țîra, Cosmin Georggiu, Alexandru Văidean, Alexandru Copîndean.

AJF Alba a ținut să mulțumească Cristinei Rusan, Andreei Zanogea și lui Cosmin Salcău pentru darurile oferite.

Bucuria copiilor la această vizită a fost neprețuită, iar în scurt timp, odată cu terminarea anotimpului rece, fotbalul va deschide din nou porțile imașului de lângă mănăstire, iar copii se vor distra și se vor simți protejați de oamenii care au demarat acest proiect.

Vă invităm să urmăriți o galerie foto de la acest eveniment. Printre poze se numără și câteva imagini surprinse de ”reporterii speciali” – copiii :), fascinați de aparatura foto și digitală.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.