Voința Stremț a luat naștere în anul 2012. S-ar putea spune că a fost un „capriciu” al primarului Traian „Pilu” Popa, un împătimit al fotbalului, fost președinte la Rapid CFR Teiuș în perioada de glorie a clubului! Însă, realitatea, faptul că Stremțul și-a dezvoltat o bază sportivă foarte frumoasă, a obligat comunitatea să investească în sport, iar an de an… cu „Voință”, Stremțul a fost una dintre echipele puternice ale Ligii a 5-a! Cireașa pe tort a fost pusă în acest sezon, când echipa locală a reușit promovarea în Liga a 4-a cu 3 etape înainte de finalul campionatului!

Omul sfințește locul! Așa sună o vorbă din bătrâni! Iar unde este dorință, pasiune și mult suflet, se pot naște lucruri frumoase! Voința Stremț este unul dintre acele obiective impuse de Primăria Stremț, care s-a dezvoltat an de an, fiind ținut în spate de însăși conducerea aparatului legislativ al comunei, prin primarul Traian Popa și vicele Cosmin Cetean!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Stremțenii sunt mari iubitori ai sportului rege, fapt pentru care tribuna stadionului este mai mereu plină la meciurile de acasă ale echipei iubite! Tocmai pentru a oferi condiții, atât jucătorilor, cât și suporterilor, edilii au dezvoltat baza sportivă, care dispune de un gazon cum rar întâlnești chiar la echipe de Liga a 3-a, vestiare, dar și tribune!

Arena sportivă este amplasată pe Valea Geoagiului, sau Râul Geoagiului, cum este cunoscută apa ce străbate comuna. Atmosfera este una de basm, cu mult verde în jur, un clț de natură, transformat în pelerinaj fotbalistic! Și tocmai pentru nevoile omului, Stremțul a ajuns una dintre comunele cele mai dezvoltate ale județului, impunându-se în concursuri de cultură, iar acum triumfând și în sfera sportivă!


  • Teiușul – izvor de fotbaliști pentru Stremț!

Nu de puține ori am promovat fotbalul din Teiuș pe site, în special cu perioada de aur a clubului, care a reușit în urmă cu mai bine de un deceniu să promoveze în Liga a 3-a! În zonă sunt mulți jucători buni, care s-au consacrat la Rapid CFR Teiuș, și aici i-am putea aminti pe Coco Crișan – Collina de Alba, Vlad Rancea, Răzvan Muntean, Gabriel Cerghedean, Alexandru Dreghiciu, iar lista poate continua, care au ajuns să evolueze pentru Voința Stremț!


  • După 5 ani – visul s-a-mplinit!

Înființată în 2012, Asociația Sportivă Voința Stremț a început ușor, ușor să se adapteze rigorilor fotbalului județean! La infrastructură s-a așternut valorilor județene, poate chiar le-a depăsit, dacă aruncăm o privire intrispectivă la rubrica ”Bazele sportive ale județului”, iar acum a început să culeagă roadele și în plan sportiv!

Ca să ne dăm seama cât de siguri erau stremțenii pe promovarea în Liga a 4-a, aceștia începând încă din iarnă să adune juniori pentru A1, care au trecut la antrenamente săptămânale și se pregătesc de competiția oficială!

Însă nu a fost ușor să facă acest pas! A început campionatul cu o înfrângere, un 0-2 cu o altă „Voință”, dar cea din Beldiu, un mai vechi adversar. Apoi echipa s-a mobilizat, iar victoriile au curs ca pe bandă, și Stremțul a iernat pe prima poziție în Seria I a Ligii a 5-a! Și așa va și termina campionatul, având în vedere că este lider cu o etapă înainte, dar promovată deja de două runde, după ce a câștigat derby-ul cu locul secund AS Nicolae Linca Cergău!


  • Ovidiu Coardoș, antrenor: „Așteptăm un nou obiectiv!”

Ovidiu Coardoș nu este un nume cu rezonanță la nivelul fotbalului județean. Acesta a evoluat și la Rapid CFR Teiuș, dar și la Voința Beldiu, precum și pentru Stremț, iar acum a ajuns să își treacă în cont cea mai frumoasă performanță a carierei de antrenor, promovarea în Liga a 4-a!

„Am început munca cu băieții în vara lui 2016. Am găsit un nucleu format, dar aveam nevoie și de câțiva oameni cu experiență. Astfel am reușit câteva transferuri importante, formând o echipa în care majoritatea jucătorilor au evoluat la un nivel superior, liga a 4-a, chiar a 3-a. Promovarea echipei în liga a 4-a a venit după un parcurs aproape perfect, probleme având doar pe terenurile grele, aproape impracticabile, des întâlnite la liga 5. Echipa de juniori A1 este și ea pregătită pentru jocurile unei competiții oficiale, antrenorii Rancea Vlad și Raț Ioan începând încă din iarna aceasta antrenamentele cu juniorii. Ajunși în liga a 4-a, ne prezentam cu o baza sportivă modernă, un gazon perfect, iar în funcție de ce transferuri o sa perfectăm, o sa stabilim și un obiectiv clar pentru sezonul viitor”, a declarat Ovidiu Coardoș, antrenorul Stremțului.

Iată și echipa care a promovat:

Voința Stremț: Răzvan Goloșie, Ioan Mara, Robert Novăcean – portari; Gabriel Cerghedean, George Cetean, Răzvan Muntean, Ioan Popa, Alexandru Morușcă, Coco Crișan, George Antal, Emil Horea Fostoc, Cosmin Epure, Florin Crețiu, Ionuț Crețiu, Alexandru Dreghiciu, Cristian Fufezan, Alex Mara, Cătălin Rus, Alin Rus, Cristian Tonevici, Adrian Stanciu, Vlad Rancea, Sergiu Coardoș, Lucian Crișan, Cosmin Cetean. Alți jucători care au evoluat la Stremț în turul campionatului: Andreas Weber, Călin Vlad, Claudiu Mitrea, Ionuț Țurcanu, Andrei Beldean.

Delegat: Ioan Raț

Președinte: Cosmin Cetean

Președinte de onoare: Traian Popa


Iată și parcursul echipei de-a lungul istoriei de 5 ani:

  • Sezonul 2012-2013: loc 7 din 14 echipe, Seria a II-a, 36 de puncte
  • Sezonul 2013-2014: loc 4 din 14 echipe, Seria a II-a, 42 de puncte
  • Sezonul 2014-2015: loc 6 din 14 echipe, Seria a II-a, 40 de puncte
  • Sezonul 2015-2016: loc 4 din 11 echipe, Seria I, 42 de puncte
  • Sezonul 2016-2017: Campioană!!!
Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.