tamas-bogya-o-mtbRecent s-au desfăşurat ultimele competiţii de orientare din sezonul 2016 la finele cărora au fost decernate medalii naţionale, competiţii la startul cărora s-au aflat şi sportivii CS Unirea Alba Iulia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astfel, pe 2 octombrie, la Baia Mare au avut loc Finalele Campionatelor de Orientare pe Mountain Bike.

Proba de ultra lungă distanţă, cursa seniorilor, a fost dominată de sportivul unirist Bogya Tamas care a încheiat traseul cu cel mai bun timp (98 minute şi 22 secunde) devenind campion naţional al probei în acest an. Locurile următoare ale podiumului naţional au fost ocupate de către George Dan de la CS Garage Racing Baia Mare (102 minute şi 11 secunde), respectiv Simion Suciu de la CSM  Miercurea Ciuc (102 minute şi 34 secunde).

Week-endul recent încheiat s-au desfăşurat, la Craiova, Finalele  Campionatelor Naţionale de Orientare de Noapte, Ştafetă Mixtă şi etapa cu numărul 5 din cadrul Campionatului Naţional de Parc Oraş.

La seniori, în competiţia de noapte,  Paul Brabiescu  de la CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe locul 2 şi astfel a obţinut medalia de argint a probei cu timpul de 66 minute şi 53 secunde fiind foarte aproape de titlul naţional adjudecat de către Daniel Barkasz de la Universitatea Craiova cu timpul de 65 minute şi 52 secunde. Cel de-al doilea sportiv unirist prezent la start, Bogya Tamas, a încheiat competiţia pe locul 5.

Etapa desfăşurată duminică în centrul Craiovei şi contând pentru Campionatul Naţional de Parc Oraş a fost dominată de către cei 2 sportivi de la Unirea Alba Iulia care au ocupat primele două trepte ale podiumului de premiere, primul fiind Paul Brabiescu  cu timpul de 10 minute şi 3 secunde urmat de Bogya Tamas la exact 33 de secunde.

Pentru secţia de orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia sezonul competiţional 2016 se încheie cu un total de 5 medalii naţionale (una de aur, 3 de argint şi una de bronz) şi cu o prezenţă la Campionatele Europene de Seniori din Cehia

Pe lângă rezultatele foarte bune din competiţiile de orientare, sportivii unirişti au mai participat cu succes şi la numeroase competiţii de alergare montană în anul 2016.

Marius ANGHEL

Responsabil secție Orientare – CS Unirea Alba Iulia

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.