Ionuț Alin Zincă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a dominat Campionatele Sud-Est Europene de Orientare, după ce a câștigat la seniori (M 21) toate cele trei etape individuale – Sprint, Lungă distanță și Medie distanță –, iar la proba pe echipe, Ștafetă, alături de ceilalți sportivi români, a obținut bronzul.

Trei medalii de aur și una de argint, la probe individuale și pe echipe, au fost obținute și la categoria M 35, prin sportivul Paul Brăbiescu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Campionatul s-a organizat în perioada 22-25 august în Republica Moldova, la Orhei și în Horodca, localitate aproape de Chișinău.

”Ionuț Alin Zincă a obținut cei mai buni timpi, la cea mai grea probă, la un campionat european regional la care au mai participat peste 500 de concurenți, demonstrând că este cel bun sportiv pe care țara noastră l-a avut vreodată la Orientare. Îi felicit pe toți participanții și deopotrivă pe instructorul sportiv Marius Anghel care a făcut deplasarea alături de ei”, a declarat directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

De asemenea, competițiile au contat și ca etape WRE (World Ranking Event), Ionuț Zincă reușind astfel să aducă puncte pentru România în clasamentul mondial.

Rezultate la seniori (21-35 de ani), masculin:

Etapa 1 – SPRINT (3.800 de metri, 31 de competitori)
Zincă Ionuț Alin – România – 14:59;
Zhelyazkov Dimitar – Bulgaria – 15:00;
Ciobanu Roman – România – 15:25.

Etapa 2 – LUNGĂ DISTANȚĂ (11.300 de metri, 34 de competitori)
Zincă Ionuț Alin – România – 1:20:38;
Fomiciov Anatoli – Republica Moldova – 1:22:38;
Ciobanu Roman – România – 1:24:37.

Etapa 3 – MEDIE DISTANȚĂ (5.200 de metri, 35 de competitori)
Zincă Ionuț Alin – România – 34:46;
Mockunas Leonas – Lituania – 34:51;
Fala Sergiu – Republica Moldova – 34:57.

La aceeași categorie a participat și Tamaș Bogya, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, care a reușit timpi buni.

De asemenea, rezultate extraordinare au fost obținute și la categoria M 35, prin sportivul Paul Brăbiescu, care a câștigat trei medalii de aur – la Sprint, Lungă distanță și Ștafetă –, respectiv o medalie de argint la proba individuală Medie distanță.

În total, la toate categoriile, au participat 520 de concurenți, din 15 țări, în clasamentul pe națiuni România terminând pe locul 2 (locul 1 Bulgaria și locul 3 Turcia). De precizat că fiecare categorie a avut alt traseu, diferit ca lungime și dificultate.

Următoarea competiție, și cea mai importanta pe plan intern, Campionatele Naționale de Orientare se vor desfășura în perioada 5-8 septembrie în zona Câmpina – Slănic Prahova, obiectivul CS Unirea Alba Iulia fiind obținerea a patru medalii.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.