Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti49Volei Alba Blaj a realizat în această seară al 20-lea succes consecutiv din Divizia A1 la volei feminin, după ce a trecut cu 3-1 (28-30, 25-22, 25-15, 25-22) de vicecampioana României CSM Târgoviște. Trupa din ”Mica Romă” s-a distanțat la 11 puncte față de Târgoviște, câștigând astfel prima fază a campionatului.

Reeditarea finalei din primăvara trecută a însemnat un meci spectaculos în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj. Campioana en-titre a României, Volei Alba Blaj a început bine primul set și s-a distanțat pe tabelă, ajungând să conducă la un momendat cu 20-12, timp în care partida a căpătat o întorsătură dramatică și a devenit un thriller interzis cardiacilor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSM Târgoviște a reușit să facă 9 puncte consecutiv și a preluat conducerea pe tabelă (21-20). De aici partida s-a jucat pe muchie de cuțit, Blajul ajungând să anuleze mai multe mingi de set, însă în cele din urmă vicecampioana s-a impus cu 30-28 la capătul unui set extrem de spectaculos.

Mustrate serios de Darko Zakoc, Adina Salaoru și colegele sale au debutat la fel de bine setul secund, însă de această dată au reușit să păstreze o cadență în joc și au controlat partida, impunându-se cu 25-22.

Setul al 3-lea a fost o simplă formalitate pentru Volei Alba Blaj, care a marșat și nu a oferit nicio șansă oponentelor, impunându-se categoric cu 25-15.

Setul al 4-lea a început echilibrat, însă Târgovșite s-a desprins și conducea la un moment dat cu 11-8. Bosccaci și Grbac au avut parte de o evoluție foarte bună, acest lucru văzându-se și pe tabelă, Blajul egalând la 11. Vizitatoarele s-au desprins din nou (18-14), dar Blajul a profitat de aportul fanilor și le-a mulțumit acestora cu 3 puncte consecutive (18-17). Ba mai mult, Volei Alba Blaj a reușit să egaleze și să preia inițiativa (19-18).

Partida a continuat să curgă pe muchie de cuțit, iar Blajul a reușit să ajungă prima la mingile de set (24-22), Vesovic punctând decisiv pentru 25-22.

Ivanof, Medved, Collar și Dediu – în fața foștilor fani!

În meciul de astăzi au fost implicate mai multe voleibaliste care au trecut pe la echipa din Alba. Roxana Ivanof și Katja Medved au ajuns pentru prima dată în fața fanilor blăjeni după cucerirea titlului de anul trecut în tricoul formației din ”Mica Romă”. De asemenea, Târgoviște s-a baza și pe serviciile lui Maya Collar și Andreea Dediu (fostă Nițulescu), voleibaliste care au îmbrăcat în trecut tricoul echipei Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj mai are de disputat două partide în întrecerea internă, ambele în deplasare contra echipelor Universitatea Cluj-Napoca și Rapid București.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.