După ce a încheiat turul de campionat cu 11 victorii din 11 posibile și 32 de puncte din 33, Volei Alba Blaj va intra într-o perioadă extrem de dificilă, cu meciuri puternice, atât în Divizia A1 de volei feminin, dar și în grupele Champions League. Campiona României poate să se desprindă decisiv în economia internă, cu o victorie la CSM București, derby-ul dintre cele două formații urmând să aibă loc duminică, în capitală.

CSM București este singura echipă care a reușit să îi fure Blajului mai mult de un set, ocupanta locului al 3-lea din sezonul trecut fiind învinsă cu 2-3 în prima etapă, la Blaj. Returul intern va avea loc duminică, un meci care are două tăișuri: Blajul se poate gândi la titlu în cazul unei victorii încă din această iarnă, iar în cazul unui succes al ”tigroaicelor”, strategia clubului din capitală se va schimba, iar echipa va primi finanțare pentru a se lupta la titlu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„După ce s-a schimbat regulamentul știam că trebuie să facem o echipă care să joace toate meciurile din campionat la victorie. Nu ne permiteam pași greșiți pentru că era important și încă este, numărul de puncte. În afară de meciul din prima etapă cu CSM București, când nu am avut omogenitate, am reușit să jucăm așa cum ne-am proppus. Am avut parte și de câteva surprize, contracandidatele pierzând puncte, dar meritul este în primul rând al nostru, al stafului tehnic, și al fetelor care au dat totul pe teren”, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj, referitor la prima parte a sezonului.


  • Perioadă de foc!

Urmează o săptămână grea pentru campioana României, care va avea parte de un derby în campionat, și mai apoi, la mijlocul săptămânii meciul cu Dinamo Moscova din Liga Campionilor.

„Este o perioadă încărcată și foarte dificilă pentru noi. Meciul cu CSM București este cel mai important din această iarnă, iar o victorie la București ne-ar da ideea că suntem în mare măsură campioni! Este una dintre cele mai puternice echipe, dar dacă învingem distanța va fi mare și putem scăpa de această formație în lupta pentru titlu. Cel mai important adversar pentru noi va fi CSM București, care va primi o finanțare substanțială, și vor avea obiectiv câștigarea titlului, dacă vor câștiga meciul de duminică. După părerea mea CSM București este peste CSM Târgoviște! Ne gândim prima dată la meciul de la București, apoi la cel de la Moscova”, a mai adăugat Sergiu Ștefănescu.

În sezonul precedent din grupele Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj le-a mai întâlnit pe rusoaiecele de la Dinamo Moscova, pierzând ambele dueluri. La Moscova a fost 3-1 (25-20, 25-20, 16-25, 25-17) pentru rusoaice.

Luăm totul pas cu pas și ne-am văzut de munca noastră. Dinamo Moscova rămâne o echipă care are în componență cele mai multe campioane europene în lot, dar nu avem nimic de pierdut. Sperăm să facem un joc bun pentru că avem șansa noastră”, a conchis Sergiu Ștefănesu.

Meciul din Champions League, primul al grupei, se va disputa miercuri, la Moscova, delegația campioanei României urmând să plece marți, în Rusia.


 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.