Volei Alba Blaj s-a calificat pentru prima dată în istoria sa în finala Cupei României, urmând să lupte în actualul sezon pentru toate trofeele puse în joc. Chiar dacă a pierdut primut set, Blajul a revenit și le-a câștigat pe următoarele 3, scor 3-1 (20-25, 25-14, 25-20, 25-23), deși avea calificarea în mână după primele 3 seturi din meci. Finala Cupei României este programată pe 30 aprilie. 

CSM București a început mai bine meciul de pe teren propriu, dând o replică tranșantă liderulului, care în primul tur al semifinalelor a câștigat la pas întâlnirea. Blajul a fost condusă cu 9-16, însă a revenit și s-a apropiat la 15-18. CSM BUcurești, după un time-out a revenit în joc și s-a distanțat din nou, având 21-16. Adina Salaoru și colegele sale nu s-au predat și au recuperat două puncte. Cu toate astea, CSM București nu a cedat și a câștigat primul set, scor 25-20.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Setul secund i-a aparținut în totalitate Blajului, care a preluat conducerea încă din start, a fost apoi condusă cu 2-3, însă nu a cedat ritmul și a marșat până la final, având 13 mingi de set. În cele din urmă, Volei Alba Blaj a egalat la 1, după 25-14 pe tabela de scor.

Cel de-al 3-lea set a fost mai echilibrat, ambele echipe trecând la conducere în debutul părții a 3-a. Blajul a fost mai conseccventă, mai atentă la preluare și pe atac, reușind să intre în al doilea time-out tehnic cu scorul de 16-14. CSM București a reușit să egaleze în două rânduri, însă Blajul a făcut 19-17 și avea moralul de a câștiga setul decisiv de calificare în finală. Încet, încet Volei Alba Blaj s-a distanțat și a pus mâna pe acest set, scor 25-20, care i-a adus și calificarea în finală!

Chiar dacă a slăbit puțin ritmul ș iavea deja sacii în căruță, Volei Alba Blaj a continuat să joace frumos, iar cel de-al 4-lea set a fost cel mai echilibrat. CSM București s-a aflat mai mereu în avantaj, însă Blajul a egalat exact într-un punct psihologic la 22. Mai mult, fetele lui Zakoc au preluat conducerea și nu au mai cedat setul, câștigând tot odată meciul după 25-20.

Finala Cupei României se va disputa pe 30 aprilie, adversara echipei din Alba urmând să se decidă miercuri, între Știința Bacău și CSM Târgoviște.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.