Volei Alba Blaj-Stiinta Bacau semifinale56La fel ca în sezonul precedent, Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște se vor lupta pentru coroana supremă din voleiul feminin românesc. Dacă în 2015 prezența celor două formații în play-off a fost oarecum surprinzătoare, de această dată Blajul și Târgoviște au fost cele mai bune echipe din campionat, terminând sezonul regulat pe locurile 1 și 2. În comparație cu anul trecut primele două dueluri vor avea loc în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj, vineri de la ora 18.15 și sâmbătă de la ora 15.00.

Volei Alba Blaj nu a cunoscut gustul înfrângerii în întrecerea internă în sezonul regulat, pierzând un singur punct în deplasarea de la CSM București în tur. A fost un campionat dominat copios de trpa lui Darko Zakoc, care a plecat cu prima șansă la trofeu și în acest an, iar lupta din ultimul act va însemna de fapt reeditarea finalei de anul trecut. Cu toate acestea, CSM Târgoviște a tras un semnal serios de alarmă în tabăra din ”Mica Romă” după ce a avut o revenire fantastică în semifinalele Cupei României, când a învins Blajul cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sergiu Ștefănescu, președintele campioanei en-titre consideră că în finala campinatului se regăsesc cele mai bune echipe din România, iar meciurile se anunță extrem de echilibrate și pline de spectacol. Acesta a apelat la fanii blăjeni pentu a veni în număr mare la cele două dueluri din ”Timotei Cipariu”, de vineri și sâmbătă.

„A fost un an de muncă, am muncit foarte mult și suntem în fața unor examene dificile. Trebuie să fim cu capul pe umeri să jucăm așa cum am făcut-o în campionat. Dacă vom aborda meciurile fără frică avem șanse să ne apărăm titlul. Sper să avem o sală plină care să ne susțină în momentele dificile. Cele mai bune echipe se vor întâlni în finala campionatului, așa cum am mai zis-o și înainte de semifinalele cupei, dar dacă nu vom avea frică de noi înșine cu siguranță vom ieși cu fruntea sus din aceste dueluri”, a precizat Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj.

În sezonul regulat 2015-2016 al Diviziei A1 la volei feminin, Volei Alba Blaj a trecut în două rânduri de vicecampioana CSM Târgoviște, cu același scor, 3-1. În Cupa României Târgoviște s-a impus cu 3-2.

Dacă rezutatele directe aduc un plus moralului echipei din Blaj, trupa lui Darko Zakoc ar putea avea un alt mare avantaj având în vedere că a avut la dispoziție două săptămâni de pauză, timp în care a pregătit cu atenție marea finală, pe când voleibalistele de sub Turnul Chindiei au făcut pasul în marea finală abia cu două zile în urmă.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.