Volei Alba Blaj-Stiinta Bacau semifinale68Volei Alba Blaj a câștigat și cel de-al doilea meci din cadrul play-off-ului Diviziei A1 la volei feminin, scor 3-1 (25-20, 24-26, 28-26, 25-22) în fața Științei Bacău, iar echipa pregătită de Darko Zakoc este la o singură victorie distanță de finala campionatului. Partida de duminică a fost mai echilibrată ca primul duel, însă experiență jucătoarelor din ”Mica Romă” a cântărit enorm, iar Blajul se va deplasa în Moldova cu 2-0 la general.

Meciul disputat duminică în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj a fost unul tensionat, plin de spectacol, răsturnări de scor și o atmosferă incredibilă întreținută de fanii echipei campioane.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Volei Alba Blaj părea că are o misiune mai ușoară și s-a impus în primul set cu 25-20. În cel de-al doilea set meciul a explodat, iar Blajul a ratat o minge pentru 2-0, Bacăul speculând excelent acest moment, intorcând soarta partidei și câștigând partea secundă a meciului.

Setul al 3-lea a fost la fel de echilibrat, fiind nevoie de mingi de ”prelungire”, însă campioana României și-a păstrat calmul și în cele din urmă a făcut 2-1 pe tabelă după ce s-a impus cu 28-26. În ultmul set Blajul a controlat ostilitățile și s-a impus cu 25-22, aducând a 2-a victorie din play-off, făcând un pas în mare finală, chiar dacă întâlnirile din Bacău se anunță la fel de disputate.

“Eu nu am fost mulţumit nici de jocul de sâmbătă, dar astăzi trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru faptul că am câştigat. Felicit echipa Bacăului pentru jocul bun prestat, dar replica noastră a fost urâtă. Nu am jucat cum trebuie, cum am pregătit, cum am aşteptat, am avut multe probleme atât din punct de vedere tactic, cât şi tehnic, şi cred că cea mai bună explicaţie pentru victorie este exact ce v-am spus înainte: trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru că am câştigat. Sigur, a existat şi problema pe care am anticipat-o, a fost o perioadă destul de lungă de pauză, fără meciuri tari pentru noi, fără ritmul necesar pentru competiţie. Conducem cu 2-0 la meciuri, sper ca la Bacău să jucam mai bine, e important pentru noi să avem o serie scurtă în semifinală, pentru a avea timpul necesar să pregătim meciurile viitoare, în primul rând Cupa României. Sper că aceste două meciuri, câştigate cu noroc, vor duce la o creştere a nivelului nostru de joc, astfel încât să fim mai în formă la partidele viitoare”, a declarat Darko Zakoc, antrenorul echipei Volei Alba Blaj pentru radioblaj.caritas-blaj.ro

De partea cealaltă, Florin Grapă a recunoscut superioritatea jucătoarelor din Blaj și a felicitat publicul din ”Mica Romă” pentru atmosferă.

“Eu cred că am făcut o propagandă frumoasă voleiului, îmi pare rău că am pierdut, preferam să câştig şi să nu fiu felicitat astăzi pentru prestaţie, cred că, aşa cum am jucat, meritam să câştigăm şi noi un meci. Echipa din Blaj merită felicitările noastre, ale tuturor, atmosfera din sală a fost una deosebită şi felicit publicul pentru felul în care îşi susţine echipa. Am avut una dintre cele mai bune prestaţii din acest sezon, am mai jucat, cred că mai bine, cu CSM Bucureşti la Bacău. Noi ne jucăm şansele în continuare, nu ne dăm bătuţi, dar sunt conştient că prima şansă o are Blajul, să câştige un meci din două, pentru că are echipă bună, dar niciodată nu se ştie”, a declarat Florin Grapă, antrenorul Științei Bacău pentru sursa citată anterior.

Meciul 3 se va disputa pe 3 aprilie la Bacău, iar dacă va mai fi nevoie de al 4-lea duel, acesta va avea loc pe 4 aprilie, tot în Moldova. În caz de meci decisiv, acesta va avea loc pe 6 aprilie, la Blaj.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.