Milagros+Collar+Women+Volleyball+European+9FA0kQIZ39YlVolei Alba-Blaj a pierdut în urmă cu câteva zile procesul aflat pe masa Tribunalului Arbitral CEV, cu sportiva Milagros Collar și trebuie să-i plătească sportivei suma de 8.700 de euro.  Echipa din Blaj a fost trimisă în instanță după ce nu i-a plătit jucătoarei ultimul salar de 3.000 de euro și un bonus de 1.700 de euro, restul sumei reprezentând penalități de întârziere.

Diferența de bani reprezintă penalități de întârziere. Milagros Collar nu este singura sportivă care a acționat clubul în instanță pentru a-și recupera banii. Miroslava Kijakova este o altă sportivă care în scurt timp va trebui să primească o sumă similară din partea clubului blăjean, deci iarași undeva la 4.000 de euro penalități.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Noi am considerat să nu plătim ultimul salar pentru că jucătoarea nu a stat până la final. Cazul s-a judecat legal la CEV și am pierdut. Repet așa am considerat noi. Sunt două cazuri. Nu am vrut să plătim în plus. Din 60 de contracte am avut și probleme de genul acesta. Vom face rost de investiții private și vom plăti penalitățile. Noi nu am vrut să plătim pentru o jucătoare care nu a fost acasă”, a declarat președintele clubului Volei Alba-Blaj, Sergiu Ștefănescu.

Volei Alba-Blaj trebuie să plătească până pe 23 septembrie banii către Collar, altfel riscă să nu fie înscrisă în competițiile internaționale și să nu mai poată efectua transferuri.

1504536_10152095834670590_204718758_nAvocatul Sergiu Gherdan: „ Sunt cel puțin 5 cazuri alfate pe rol”

Avocatul jucătoarei Milagros Collar, Sergiu Gherdan, a confirmat toată povestea, însă îl contrazice pe Ștefănescu, acesta susține că mai sunt cel puțin 5 cazuri la CEV, plus altele care urmează să fie deschise.

„Cazul Collar este doar unul dintre multiplele cazuri aflate pe rolul instanţelor interne sau pe rolul Tribunalului Arbitral CEV în care clubul CSV Alba Blaj este implicat, de fiecare dată în calitate de debitor. Mai sunt cel puţin 5 cazuri aflate pe rol şi altele care urmează a fi deschise. Se observă un patern la toate aceste cazuri, respectiv faptul că acest club a considerat de cuviinţă să nu plătească integral jucătoarele de care a ales să nu le prelungească contractul şi pentru sezoanele următoare”, a declarat Sergiu Gherdan, avocatul sportivei Milagros Collar.

Conform avocatului Sergiu Gherdan, clubul blăjean a fost somat în repetate rânduri să-i achite banii sportivei de culoare, însă oficialii campioanei au refuzat.

„În cazul Collar, clubul a fost notificat în multiple rânduri să achite fără penalităţi debitele restante însă au ales să nu efectueze acest lucru. Ambiţionarea acestora le-a adus o hotărâre judecătorească în care vor suporta atât costurile arbitrajului cât şi penalităţile solicitate de către reclamantă şi acordate de către instanţa arbitrală în cuantum de peste 4.000 EUR. În cazul în care până la data de 23.09.2015 nu se vor conforma obligaţiei de plată înscrisă în hotărârea Tribunalului Arbitral CEV din Luxembourg, vor avea automat interzis orice transfer după cum vom solicita CEV aplicarea unor măsuri mai severe faţă de club pentru a îi determina să execute această hotărâre (respectiv interdicţia folosirii jucătorilor străini în orice competiţie şi/sau interdicţia participării în competiţiile europene)”, a mai adăugat Gherdan.

Gheorghe Rotar: „Nu știu nimic despre acest lucru”

Președintele de onoare al echipei din Blaj, primarul Gheorghe Rotar a fost surprins să afle vești despre procesul pierdut de clubul pe care-l finanțează prin instituția pe care o conduce.

„Nu știu nimic despre acest lucru, președintele clubului Sergiu Ștefănescu el vă poate oferi detalii legate de club”, a declarat Gheorghe Rotar, primarul orașului Blaj.

Din păcate se pare ca la Blaj sportivele care nu mai sunt dorite în sezonul viitor au parte de un astfel de tratament. Surse apropiate susțin că așa s-a întâmplat și în acest sezon cu sportivele cărora nu li s-a prelungit contractul.

Echipă finanțată din bani publici, poate găsi fonduri private pentru penalități

Conform președintelui Sergiu Ștefănescu, aceste penalități nu vor fi plătite din bani publici, ci vor fi căutate fonduri private. Dacă facem un calcul simplu, și dacă într-adevăr mai sunt încă cinci cazuri pe rol, s-ar cumula penalități de aproximativ 20.000 de euro. Întrebarea este următoarea: „De ce nu pot fi folosiți acești bani cu alte scopuri și nu pentru penalități plătite aiurea?”.

Este de urmărit ce investitor privat va accepta să ofere unei echipe, ce-i drept campioana țării la volei, bani pentru a plăti din penalități, mai ales că aceste costuri extra puteau fi evitate. Momentan vorbim despre 4.000 de euro, însă conform avocatului Sergiu Gherdan ne putem aștepta ca sumele să crească în viitorul apropiat.

sursa foto: zimbio.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.