pentru stanciu articolNicușor Stanciu este, fără îndoială, fotbalistul momentului după transferul său spectaculos, de la Steaua la Anderlecht. La doar 23 de ani, el are șanse mari să devină cel mai scump fotbalist român transferat în străinătate, având în vedere că gruparea belgiană ar putea vira în contul vicecampioanei României 9,8 milioane de euro. Este o performanță în sine pentru jucătorul albaiulian, pe care nu puțini s-au repezit să-l devalorizeze în momentul în care a primit tricoul cu numărul 10 la națională.

Scepticii de serviciu apreciau că Stanciu mai are de tras până să ajungă să fie un decar ca Mutu sau ca Hagi. Evident că este un truism, însă este în firea omului de fotbal din România să rostească astfel de banalități atunci când un soi de invidie îl împiedică să aprecieze un fotbalist pentru ceea ce este, punându-l în schimb într-o perspectivă irelevantă la momentul prezent.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Marele atu al lui Stanciu într-o lume avidă de senzațional este discreția cu care își gestionează imaginea în afara terenului. Nu este preocupat să iasă în Centrul Vechi și să bea până dimineața, pe ritmul sacadat al aparatelor de fotografiat, cum nu-i place să intre în polemici inutile cu adversarii. Când ziariștii l-au comparat cu Mutu și Hagi, a făcut singur un pas înapoi și a spus că nu este cazul să fie pus pe același piedestal cu golgheterii all-time ai naționalei României. Dacă a fost provocat să zică ceva despre suporterii lui Dinamo, a preferat să răspundă prin evoluția de pe teren, cea care l-a ajutat să ajungă acolo unde este acum. Felul în care joci nu înseamnă însă tot, cu excepția cazurilor în care te numești Neymar, Suarez sau Balotelli. Un club care se respectă va căuta întotdeauna și un caracter bun în spatele unui fotbalist valoros. Nu întâmplător Anderlecht a luat de la Steaua doi jucători preocupați de fotbal, Stanciu și Chipciu, pe care îi vede printre viitorii lideri ai echipei.

Pentru Stanciu urmează o perioadă plină de provocări și, cu siguranță, chiar dacă nu o va recunoaște public, suma plătită pentru el va fi la început o povară pe care trebuie s-o ducă pe umeri atunci când va intra pe teren. Anderlecht se așteaptă ca o astfel de investiție să aducă profit cât mai curând, asta însemnând un aport semnificativ la jocul echipei. De asemenea, la echipa națională va trebui să-și asume rolul de lider, pentru că acum nu mai există niciun dubiu: este cel mai bun fotbalist român al momentului, lucru confirmat și de suma plătită de belgieni pentru serviciile sale. Nu mai este loc pentru modestie, întrucât România are nevoie de un jucător care să-și asume responsabilitatea pentru călăuzirea echipei către succes.

Urmează primul examen din preliminariile Campionatului Mondial, contra Muntenegrului, meci pe care îl așteaptă cu sufletul la gură toți microbiștii, dar și amatorii de pariuri sportive, care vor miza probabil pe un succes al Tricolorilor. Să sperăm că dumincă va fi ziua lui Stanciu, ziua în care va porni la drum o nouă generație care să ne aducă satisfacții.

Foto: www.flickr.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.