Şapte dintre cei mai buni opt jucători români de tenis, între care şi cugireanul Bogdan Borza, participă la “Ioana Cup”, turneu ITF dotat cu premii în valoare totală de 15 000 de dolari care are loc la Academia de Tenis Herăstrău din Capitală în perioada 21-27 mai.

“Ioana Cup 2018 este turneul la care participă şapte dintre cei mai buni opt jucători români de tenis ai momentului, singurul absent fiind Marius Copil. Nu lipsesc, însă, Dragoş Dima (450 ATP), cap de serie nr. 1, Adrian Ungur (547 ATP), Nicolae Frunză (608 ATP), Vasile Antonescu (641 ATP), Bogdan Ionuţ Apostol (780 ATP), Bogdan Borza ( 816 ATP) sau Petru Alexandru Luncanu(856 ATP)”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Tenis.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

“Cred că este cel mai important turneu masculin pe care România îl va organiza în acest an pentru că oferă unui număr foarte mare de jucători români şansa să câştige puncte valoroase la ei acasă. Să nu uităm că îi vom vedea la Academia de Tenis Herăstrău pe Dragoş Dima, pe Adi Ungur, Nicu Frunză, Vasile Antonescu sau pe Bogdan Borza, toţi jucători de Cupa Davis, cei care vor reprezenta România în viitor. Şi, foarte important de spus, pe lângă cei acceptaţi direct pe tabloul principal, mai avem peste 55 de români care joacă în calificări”, a declarat directorul turneului ITF de la Bucureşti, Ion Ţupa, citat de AGERPRES.

Bogdan Borza și-a reglat jocul pentru sezonul pe zgură 2018, și după ce a pierdut în primul tur la precedentele două turnee a reușit o evoluție extraordinară și prima finală din acest an, notează site-ul frt.ro.

Fără să fie cap de serie, Bogdan Borza a mers până în finala turneului ITF cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari de la Antalya, din Turcia, acolo unde a fost învins, deloc ușor, de favoritul nr. 1 al turneului și al publicului. Marsel Ilhan, jucător care acum trei ani era pe locul 77 în lume, s-a impus cu 6-4, 6-4.

Pentru a ajunge în finală, Bogdan Borza a eliminat nu mai puțin de trei favoriți, începând din turul secund, 6-2 6-1 cu francezul Maxime Tchoutakian, cap de serie nr. 8, apoi 1-6, 6-3, 6-4 cu rusul Aslan Karatsev, în sferturile de finală și, în fine, 6-3, 2-6, 6-4 cu francezul Alexis Musialek, cap de serie nr. 5, în semifinale.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.