Volei Alba-Blaj - Piacenza57Volei Alba Blaj va evolua astăzi, cu începere de la ora 18.00 în cel de-al 3 meci al grupei F din cadrul Champions League. Acest hop este unul istoric pentru campiona României, care se va lua la trântă cu un gigant al voleiului feminin european, formație care are în componență 7 campioane europene en-titre și beneficiază de un buget ”interzis” pentru acest sport în România. Partida va transmisă în direct de Digisport 3. 

După două evoluții demne de această competiție, din care au scos o victorie în Franța și au rămas cu gândul bun al unei evoluții frumoase la Sibiu contra echipei din Piacenza, Volei Alba Blaj s-a deplasat în Rusia, unde astăzi va face cel de-al 3-lea pas în grupele Ligii Campionilor, contra ”colosului” Dinamo Moscova.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deși este foarte greu să să întoarcă în România cu punct sau puncte, elevele lui Darko Zakoc își doresc să facă o figură frumoasă la Moscova și să părăsească parchetul sălii, cu fruntea sus, indiferent de rezultat.

”Noi nu mergem să ne predăm, chiar dacă Dinamo Moscova este pe hârtie mare favorită, pentru că vrem să jucăm, să dăm tot ceea ce e mai bun din noi și vom vedea cum o să fie la final”, a declarat pentru radioblaj.caritas-blaj.ro Darko Zakoc, antrenorul Volei Alba Blaj.

Moscova are 7 campioane europene en-titre în lot!

Pe lângă super echipa pe care o va întâlni în meci direct, Volei Alba Blaj va da piept cu un adevărat mit al voleiului mondial.

dinamoDinamo Moscova a fost înființată în 1926 și este una dintre cele mai titrate echipe din Rusia și fosta Uniune Sovietică. Este de 14 ori campioană a URSS, de 11 ori a câștigat Cupa Campionilor Europeni și de patru ori a cucerit Cupa Uniunii Sovietice. În 1992 echipa s-a desființat, însă renăscut în anul 2004. În anul 2005 a devenit vicecampioana Rusiei, iar după încă un an a câștigat, în premieră, titlul de campioană a Rusiei (2006). În noul format, Dinamo Moscova are trei titluri de campioană a Rusiei, trei Cupe ale Rusiei, opt titluri de vicecampioană a Rusiei, iar pe plan european s-a calificat de două ori în finala Ligii Campionilor – în 2007 și 2009.

În lotul formației moscovite sunt 7 jucătoare, care în această toamnă au devenit campioane europene cu Rusia: Anastasia Bavykina, Ana Malova (cel mai bun libero al Campionatului European), Yana Shcherban, Ekaterina Romanenko, Natalia Obmochaeva, Ekaterina Kosianenko şi Irina Fetisova.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.