CSM Volei Alba Blaj mai are de trecut un singur hop pentru a juca, pentru a patra oară consecutiv, în grupele Ligii Campionilor la volei feminin.

Vicecampioana Europei va întâlni, marți seară, în deplasare, vicecampioana Germaniei, Allianz MTV Stuttgart. Partida va începe la ora 20.00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În tur, CSM Volei Alba Blaj s-a impus, la Sibiu, cu 3-1.

Echipa din Blaj mai are nevoie de doar două seturi pentru a se califica sau, în cel mai rău caz, trebuie să câștige un eventual set de aur pentru a merge mai departe, în caz contrar urmând să evolueze în Cupa CEV. 

Învingătoare săptămâna trecută cu 3-1, CSM Volei Alba Blaj pleacă cu prima șansă în disputa de marți seară. Deși mai are nevoie de doar două seturi, antrenorul principal al vicecampioanei Europei, Darko Zakoc, nu ia în considerare acest lucru: „Mergem la victorie, vrem să jucăm cel mai bun volei și să câștigăm și la Stuttgart. La Sibiu nu s-a decis nimic, a fost doar prima manșă și ar fi o greșeală să ne prezentăm la meci doar cu gândul că ne trebuie doar două seturi pentru că nu ne dorim să ajungem în setul de aur. În acest moment suntem concentrați doar pe meciul de marți, nu ne gândim la grupa de Liga Campionilor”.

Nici gazdele de marți nu consideră calificarea tranșată, speranțele vicecampioanei Germaniei legându-se inclusiv de avantajul terenului propriu, așa cum afirmă și antrenorul principal al echipei Allianz MTV Stuttgart, Ioannis Athanasopoulos: „Dacă nu vom mai repeta greșelile făcute în primele două seturi de la Sibiu, când efectiv nu am fost în joc, putem să trimitem disputa în setul decisiv. Alba Blaj are prima șansă acum, dar va fi oricum un alt meci și cu publicul de partea noastră avem puterea să revenim”.

CSM Volei Alba Blaj s-a deplasat în efectiv complet la Stuttgart, singura jucătoare incertă pentru meciul de marți seară fiind Sonja Newcombe, jucătoarea americană acuzând mici probleme la gleznă, care au impiedicat-o să joace săptămâna trecută. 

În cazul în care se va califica în grupele Ligii Campionilor, CSM Volei Alba Blaj va face parte din Grupa A, alături de campioana Europei și a Turciei, VakifBank Istanbul, campioana Franței, Beziers Volley, și campioana Bulgariei, Maritza Plovdiv. Ar fi, practic, a patra prezență consecutivă în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi, care ar aduce campioana Europei la Sibiu, într-o reeditare a finalei Ligii Campionilor 2018, de la București.

Criteriul de departajare este cel al punctelor: o victorie cu 3-0 sau 3-1 are valoare de trei puncte, una de 3-2 valorează două puncte, iar o înfrângere cu 3-2 este contabilizată cu un punct. În caz de egalitate la puncte, la sfârșitul meciului de marți, se va juca setul de aur. Echipa care va fi eliminată în această fază va continua sezonul european în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV.

sursa foto-text: facebook Volei Alba Blaj

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.