CSM Volei Alba Blaj a fost invitată, alături de cele mai importante cluburi din Europa, să participe, la Luxemburg, la o întâlnire de lucru a cărei temă principală a vizat întărirea cooperării între cluburile participante în Liga Campionilor, masculin și feminin.

Din partea campioanei României, la această întâlnire, care s-a desfășurat în perioada 26-27 iunie, au participat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și președintele Consiliului Director al clubului, Sergiu Ștefănescu. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea


Întâlnirea de la Luxemburg a venit din dorința Confederației Europene de Volei (CEV) de a iniția un proces de dialog continuu cu cele mai importante cluburi din Europa și de a strânge colaborarea cu cluburile și între cluburile participante, cu scopul de a face din Liga Campionilor cel mai bun produs sportiv al voleiului european. 

*CSM Volei Alba Blaj în top

La începutul ședinței, organizatorii au prezentat un bilanț pe ultimii cinci ani, statisticile evidențiind câteva realizări ale clubului din “Mica Romă”. Astfel, CSM Volei Alba Blaj a înregistrat cea mai mare medie de spectatori în cupele europene feminine (1.625 spectatori) și se află pe locul 3 în ceea ce privește numărul total de spectatori participanți la un turneul final de Liga Campionilor (15.300 la Final Four-ul din 2018 pe care l-a organizat la București).

*Propuneri de la Blaj

Una dintre propunerile campioanei României privind reorganizarea Ligii Campionilor la volei a fost cea de creștere la șase a numărului de echipe prezente într-o grupă, iar echipa care se clasează pe locul trei să joace mai departe în Cupa CEV. Propunerea vizează înmulțirea numărului de meciuri din Liga Campionilor, astfel încât această competiție să devină mai atractivă. 

La discuțiile de la Luxemburg s-au avansat următoarele propuneri, care să transforme Liga Campionilor în cel mai puternic produs al voleiului:
– schimbarea sistemului competițional;
– reconsiderarea modului de organizare a competiției prin asigurarea unui număr mai mare de meciuri;
– ridicarea restricțiilor pentru categoriile de sponsori interzise până în acest moment;
– realizarea unor standarde clare privind organizarea meciurilor, care să se apropie de modul de organizare a unei finale de Liga Campionilor;
– crearea unei asociații a cluburilor, sub umbrela CEV, care să continue dialogul instituțional cu Confederația Europeană de Volei și care să își asume responsabilitatea organizării unor competiții sportive. 

La întâlnirea de la sediul Confederației Europene de Volei au participat reprezentanții următoarelor cluburi, feminine și masculine: CSM Volei Alba Blaj, Allianz MTV Stuttgart, Berlin Recycling Volleys, Cucine Civitanova Lube, Dinamo Kazan, Dinamo Moscova, Eczacibasi Vitra Istanbul, Fenerbahce Istanbul, Greenyard Maaseik, PGE Skra Belchatow, Sir Colussi Sicoma Perugia, Tours VB, Trentino Itas, Uralochka NTMK Ekaterinburg, VakifBank Istanbul, VC Belogorie, VK UP Olomouc şi Zenit Kazan. 

sursa foto-text: facebook Volei Alba Blaj

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.