foto: cev.lu

Campioana României la volei feminin, CSM Volei Alba Blaj, continuă să scrie istorie în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, după ce a învins, miercuri seara, în deplasare, campioana Franţei, ASPTT Mulhouse, cu 3-1 (25-20, 20-25, 25.16, 25.20), după 120 de minute de joc efectiv. La a treia participare consecutivă în grupele Ligii Campionilor, CSM Volei Alba Blaj conduce Grupa A cu maximum de puncte la jumătatea acestei faze şi a făcut un pas important în ceea ce priveşte calificarea, în premieră, în Playoffs 6. 

Meciul de la Mulhouse a început cum nu se poate mai bine pentru campioana României, care a dominat clar primul set, reuşind, la un moment dat, să conducă chiar cu 11 puncte diferenţă (22-11). Relaxarea din jocul campioanei României le-a permis gazdelor să strângă scorul final al setului şi să domine clar setul secund. În al treilea şi al patrulea set, echilibrul s-a menţinut până în a doua jumătate a seturilor, când, treptat, CSM Volei Alba Blaj s-a distanţat decisiv, reuşind o nouă victorie de trei puncte.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Britt Herbots (Mulhouse) a reuşit cele mai multe puncte în acest meci (17), urmată de patru jucătoare ale campioanei României: Ana Cleger (16), Aleksandra Crncevic (16), Adina Salaoru (15) şi Nneka Onyejekwe (14). Petya Barakova şi Ana Cleger au dominat statistica punctelor din serviciu (câte 3 de fiecare), în timp ce Nneka Onyejekwe a reuşit cele mai multe puncte din blocaj (4).

CSM Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoc: Petya Barakova 5p. (2 aşi, 3 blocaje) – Aleksandra Crncevic 16p. (1 blocaj), Nneka Onyejekwe 14p. (4 blocaje), Ana Cleger 16p. (3 aşi, 2 blocaje), Adina Salaoru 15p. (1 as, 2 blocaje), Mariana Aquino 5p. (1 as) – Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Lena Moellers 0p., Selime İlyasoglu 0p., Lynda Morales 3p. (2 blocaje).

“Am fost dominaţi la serviciu şi la preluare, în campioantul nostru nu suntem obişnuiţi cu un asemenea ritm, fetele au încercat să facă faţă unei echipe experimentate şi nu avem decât să învăţăm din acest meci pentru a putea merge mai departe”, a declarat Magali Magail, antrenor ASPTT Mulhouse.

“Am ştiut că o să fie un meci greu, un meci strâns, pentru că Mulhouse este o echipă care nu renunţă niciodată, s-a văzut mai ales în setul al doilea acest lucru, dar sunt fericit şi toţi trebuie să ne bucurăm pentru această a treia victorie consecutivă în Liga Campionilor, cred că nimeni nu-şi închipuia înainte de start că vom avea nouă puncte în trei meciuri. Sunt o mare realizare cele trei victorii clare, dar nu trebuie să ne oprim aici, obiectivul nostru este să facem 18 puncte în această grupă. Secretul acestei vicotrii? Am jucat cu inima, nu am renunţat după setul al doilea, când am avut probleme şi l-am început foarte bine pe al treilea, suntem o echipă cu mari posibilităţi, cu jucătoare care atunci când intră pe teren dau tot ce e mai bun, schimbă jocul, s-a văzut acest lucru în jocul celor doi ridicători, când au fost şi perioade bune, şi perioade rele, la fel şi în cazul centrilor, cred că banca noastră a fost cheia pentru acest succes”, a declarat, la rândul său, antrenorul Darko Zakoc.

“Sunt foarte fericită că am reuşit să câştigăm meciul de la Mulhouse, este cea de-a treia victorie consecutivă, cred că a fost una dintre cele mai dificile victorii, deoarece am avut în faţă un adversar competitiv, care a încercat să se agaţe de fiecare minge ca să câştige puncte. Mă bucur că am reuşit să aducem o victorie Blajului şi României şi sper să reuşim şi în meciurile viitoare să ne impunem, pentru că eu consider că anul acesta avem o şansă să trecem în faza următoare a Ligii Campionilor şi sper să materializăm această şansă”, a spus căpitanul echipei CSM Volei Alba Blaj, Adina Salaoru.

În urma acestei victorii, CSM Volei Alba Blaj se menţine pe primul loc în clasamentul grupei, cu 9 puncte din 9 posibile, urmată de Developres Rzeszow 3 puncte (un meci mai puţin dipsutat), ASPTT Mulhouse 2 puncte şi Volero Zürich 1 punct (un meci mai puţin disputat).

În celălalt meci al grupei, joi seară, de la ora 21.00, Volero Zürich primeşte vizita echipei poloneze Developres Rzeszow.

Următorul meci al campioanei României în Liga Campionilor se va disputa la Sibiu, pe 7 februarie, de la ora 18.00, când Volei Alba Blaj va primi vizita campioanei Franţei, ASPTT Mulhouse.

Până atunci, Volei Alba Blaj va susţine două meciuri extrem de importante în Divizia A1, cu CSM Bucureşti (duminică, ora 14.45, acasă) şi cu CSM Târgovişte (vineri, 2 februarie, ora 18.00, deplasare). Ambele partide vor fi transmise în direct de Digisport.

text scris de Nicu Goga (Radio Blaj)

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.