Campioana României la volei feminin, CSM Volei Alba Blaj, va întâlni miercuri, 24 ianuarie, în deplasare, campioana Franţei, ASPTT Mulhouse, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor. Meciul va începe la ora 21.00 şi va fi transmis în direct de Digisport 4 şi pe https://www.laola1.tv/en-int/livestream/asptt-mulhouse-vb-cs-volei-alba-blaj-len.

CSM Volei Alba Blaj este lider în Grupa A a celei mai importante competiţii europene intercluburi, cu maximum de puncte, 6, după două victorii spectaculoase cu Volero Zürich (3-1, la Sibiu) şi Developres Rzeszow (3-0, în deplasare), în timp ce campioana Franţei a reuşit, în ultima etapă, o victorie de senzaţie pe terenul campioanei Elveţiei (3-2), după ce, în etapa inaugurală, echipa franceză a pierdut în Polonia (1-3).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Echipă de tradiţie în voleiul feminin francez, ASPT Mulhouse a cucerit în 2017, în premieră, titlul în Franţa. Campioana Franţei este o obişnuită a cupelor europene, unde joacă de peste 20 de ani, în competiţii precum Liga Campionilor, Cupa CEV sau Challenge Cup.

Din nou prudenţa este starea care caracterizează efectivul campioanei României, oficialii şi voleibalistele blăjence considerând jocul unul extrem de dificil, în condiţiile în care Mulhouse va juca pentru prima dată în faţa propriilor suporteri în această ediţie a Ligii Campionilor.

“A fost important faptul că am avut la dispoziţie o săptămână pentru a pregăti foarte bine meciul cu Mulhouse din Liga Campionilor. Meciul cu Mulhouse este foare important pentru noi, nu doar în ceea ce priveşte rezultatul, este important pentru a păstra atmosfera foarte bună de la echipă în vederea celor două meciuri grele din campionat, cu CSM Bucureşti şi CSM Târgovişte. Noi am văzut meciul câştigat de Mulhouse la Volero, cred că întâlnim o echipă care nu renunţă niciodată, cu o apărare extraordinară şi trebuie să fim foarte concentraţi. Nimic nu e tranşat în această grupă, sunt încă 12 puncte în joc şi pentru noi fiecare meci reprezintă o nouă provocare. Acum au crescut ambiţiile, aşteptările sunt mai mari, dar dacă nu vom rămâne concentraţi şi nu vom avea ritmul din primele două meciuri vor apărea problemele”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

“Avem în faţă un meci foarte important de disputat, în faţa echipei franceze din Mulhouse, care a reusit să câştige spectaculos cu 3-2 impotriva formaţiei Volero Zurich in ultima etapă din Liga Campionilor. Sper să reuşim să aducem acasă victoria pe care ne-o dorim atât de mult şi pentru care am muncit”, a afirmat, la rândul său, Adina Salaoru, căpitanul echipei CSM Volei Alba Blaj.

“Avem în faţa noastră o perioadă foarte grea, pe care sperăm să o depăşim cu bine. Prima mare provocare va fi în Franţa, la Mulhouse, unde sper că vom evolua la cel mai bun nivel al nostru, că vom face un meci foarte bun şi, mai ales, că ne vom întoarce acasă cu un rezultat foarte bun pentru noi”, a declarat aniversata din lotul blăjean, liberoul Marina Vujovic.

Campioana României a decolat spre Franţa în cursul zilei de marţi, pe traseul Cluj Napoca – Mulhouse, via München. Echipa noastră va efectua două antrenamente oficiale în sala în care se va desfăşura meciul, marţi seara şi miercuri dimineaţa. Revenirea în ţară va avea loc joi după amiază, pe traseul aerian Mulhouse – Frankfurt  – Cluj Napoca.

Tot în Grupa A, în această etapă se mai joacă meciul Volero Zürich – Developres SkyRes Rzeszow, programat joi, 25 ianuarie, de la ora 21.00.

Clasamentul Grupei A:

  1. CSM VOLEI ALBA BLAJ 6 puncte (6-1);
  2. Developres SkyRes Rzeszow 3 puncte (3-4);
  3. ASPTT Mulhouse 2 puncte (4-5);
  4. Volero Zürich 1 punct (3-6).

Programul campioanei CSM Volei Alba Blaj în Grupa A a Ligii Campionilor, ediţia 2017/2018:

13 decembrie 2017, ora 18.00: CSM Volei Alba Blaj – Volero Zürich 3-1;

11 ianuarie 2018, ora 19.00: Developres Rzeszow – CSM Volei Alba Blaj 1-3;

24 ianuarie 2018, ora 21.00: ASPTT Mulhouse – CSM Volei Alba Blaj;

7 februarie 2018, ora 18.00: CSM Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse (Sibiu);

22 februarie 2018, ora 18.00: CSM Volei Alba Blaj – Developres Rzeszow (Sibiu);

27 februarie 2018, ora 21.00: Volero Zürich – CSM Volei Alba Blaj.

text scris de Nicu Goga (Radio Blaj)

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.