foto: facebook Volei Alba Blaj

CSM Volei Alba Blaj a învins cu 3-0 (25-12, 25-16, 25-16), în deplasare, Știința Bacău, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin. Vicecampioana Europei nu le-a lăsat adversarelor vreo șansă și s-a impus categoric, luând un avantaj important pentru calificarea în finala competiției.

Partida retur se va disputa în 5 martie, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În partida de marți, evoluția echipei din a fost perfectă, aceasta fiind completată de prestația celor peste 150 de suporteri blăjeni prezenți la meci, care au făcut o atmosferă senzațională, spiritul de fair-play domnind în rândul celor 1.200 de spectatori prezenți la turul primei semifinale românești din Cupa CEV.

Fetele de la CSM Volei Alba Blaj  au controlat disputa de la început și până la sfârșit, într-una dintre cele mai bune prestații din acest sezon, încheind conturile în doar 67 de minute.

Ioana Baciu, din nou cu 22 de puncte realizate, ca și în meciul de duminică, de data asta doar în trei seturi, a fost „gura de foc” a echipei blăjene. Pe lângă evoluția excelentă a Ioanei, CSM Volei Alba Blaj și-a dominat clar oponenta la blocaj, scor 14-1, căpitanul Nneka Onyejekwe, cu 5 blocaje câștigătoare, excelând la acest capitol.

CSM Volei Alba Blaj (antrenor Darko Zakoc): Lora Kitipova 2p. (1 blocaj) – Sonja Newcombe 9p. (2 ași, 2 blocaje), Nadja Ninkovic 6p. (2 blocaje), Ioana Baciu 22p. (1 as, 2 blocaje), Nneka Onyejekwe (cpt.) 8p. (5 blocaje), Ana Lazarevic 7p. (1 as, 1 blocaj) – Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Maja Aleksic 3p. (1 as, 1 blocaj), Aleksandra Cirovic.

„Felicit echipa mea, felicit și adversarul nostru, a fost meciul în care am reparat unele greșeli pe care le-am făcut în partida de duminică (n.a. câștigată de CSM Volei Alba Blaj cu 3-1), am jucat cu seriozitate încă de la început și nu am dat șansa celor de la Bacău să revină, pentru că știam că este o echipă periculoasă dacă o lăsam să joace. Nimic nu este gata, este 3-0, avem un avantaj mare, dar rămâne meciul de la Sibiu. Este sport și noi trebuie să stăm cu ambele picioare pe pământ și să pregătim bine și meciul următor. Ne dorim calificarea în finala Cupei CEV și încă o dată vreau să le mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate. Aplauze pentru tot ce a făcut Știința Bacău în acest sezon de cupe europene! Poate că oamenii din România nu înțeleg, dar este mare lucru când două echipe din România, din campionatul nostru, se întâlnesc într-o semifinală de cupă europeană”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

„Sunt supărat, normal, am pierdut, nu pot să fiu vesel, însă trebuie să recunosc că Blajul este o echipă mai valoroasă decât noi, cu regret spun asta, dar trebuie să fim fair-play și să spunem adevărul. Nu ne-am ridicat azi la nivelul echipei din Blaj, îmi pare rău, eu cred că șansele Blajului de calificare în finală sunt de peste 80%, să fim serioși, este greu să întorci un rezultat de 3-0, CSM Volei Alba Blaj joacă bine și nu orice echipă poate să o întoarcă. Să fim cu picioarele pe pământ, apropo de ceea ce spunea Darko Zakoč. Pe noi ne interesează acum meciurile din campionat, nu ne mai gândim la finala Cupei CEV, asta este realitatea!”, a declarat antrenorul Ştiinţei Bacău, Florin Grapă.

„Ar fi un lucru la care visam încă de când eram mică, dar încă nu mă gândesc la finală, pentru că mai avem un meci la Sibiu, pe care dorim să-l câștigăm. În partida de azi am fost pregătite, am jucat acum două zile tot în sala asta, știam ce poate Bacăul și mă bucur că astăzi am reușit să ținem meciul sub control. Nu a fost ușor, dar datorită concentrării și a seriozității noastre am reușit să jucăm mai bine decât am făcut-o duminică”, a declarat căpitanul echipei CSM Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe

„Este greu să vorbesc după acest meci, ele ne-au arătat forța lor, ne-au dominat clar, dar o să încercăm să luăm partea pozitivă, dacă pot să zic așa, pentru că mai este încă un meci și, de ce nu, setul de aur. Nu mergem resemnate la Sibiu, cu toate că, mă repet, Blajul ne-a arătat un volei de foarte bună calitate. Din păcate, nu ne-am ridicat la nivelul lor astăzi”, a declarat căpitanul Ştiinţei Bacău, Denisa Rogojinaru.

Dacă se va califica în finala Cupei CEV, CSM Volei Alba Blaj va întâlni învingătoarea dintre Swietelsky Bekescsaba (Ungaria) și Yamamay e-work Busto Arsizio (Italia). În prima manșă, echipa italiană a câștigat în deplasare cu 3-0, fiind favorită la calificarea în finală. În cazul în care echipa din Blaj va disputa finala, primul meci se va juca la Sibiu, pe 19 martie, returul fiind programat în deplasare, pe 26 martie.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.