CSM Volei Alba Blaj a reușit o revenire de senzație, marți seara, la Sibiu și s-a calificat spectaculos în semifinalele Cupei CEV la volei feminin. Învinsă în prima manșă cu 3-0, vicecampioana Europei a trecut de Galatasaray Istanbul cu 3-0 (25-20, 25-23, 25-16) și a câștigat setul de aur cu 15-5, obținând biletele pentru penultima fază a competiției.

Pentru CSM Volei Alba este a doua prezență consecutivă în semifinalele cupelor europene, după cea de anul trecut din Liga Campionilor, care i-a adus calificarea în finală, în urma victoriei cu 3-1 în fața aceleiași echipe din Turcia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În semifinalele Cupei CEV, Volei Alba Blaj va juca împotriva unei alte echipe românești, Știința Bacău. Meciul tur se va disputa în Bacău, pe 26 februarie, în timp ce partida retur este programată la Sibiu, pe 5 martie.

Încheiem o seară memorabilă lăsându-vă în compania bucuriei fetelor noastre, după calificarea în semifinalele Cupei CEV! Vă mulțumim din inimă pentru ajutorul vostru, fără de care ne-ar fi fost mult mai greu astăzi. Așa vrem să fie atmosfera și la semifinala cu Știința Bacău! #CedăBlajul #VoleiAlbaBlaj #VicecampioniiEuropei #Volleyball #CEVCupW

Publicată de Volei Alba Blaj pe Marţi, 12 februarie 2019

În fața a 1.700 de spectatori care au creat o atmosferă electrizantă, CSM Volei Alba Blaj a arătat încă de la începutul meciului că vrea să lupte până la sfârșit. Primul set, câștigat de blăjence cu 25-20, a reprezentat o adevărată injecție de moral pentru echipa pregătită de Darko Zakoc. Acesta a fost betonat odată cu finalul setului secund, când CSM Volei Alba Blaj a revenit spectaculos de la 21-23 și a închis parțialul la 25-23. Acest moment s-a dovedit decisiv, echipa din Blaj defilând practic în setul al treilea, câștigat cu 25-16, în timp ce Galatasaray Istanbul nu a mai putut să ofere o replică pe măsură. În setul decisiv, „setul de aur”, a fost o singură echipă pe teren, CSM Volei Alba Blaj, impulsionată de un public fantastic, tranșând calificarea cu un neverosimil 15-5.

Pentru echipa din Blaj au jucat următoarele voleibaliste: Lora Kitipova 2p. (1 blocaj) – Nadja Ninkovic 8p. (2 blocaje), Ioana Baciu 18p. (3 ași, 1 blocaj), Nneka Onyejekwe (cpt.) 4p., Ana Lazarevic 13p., (1 as, 3 blocaje), Sonja Newcombe 11p. (2 ași) – Marina Vujovic (libero) și Maja Aleksic 7p. (2 ași, 2 blocaje).

„Am știut că putem juca mai bine decât în meciul tur din Turcia și așa am pregătit, împreună cu fetele, returul de la Sibiu. Ele au jucat, în primul rând, cu inima, au avut adrenalina necesară și au dat dovadă de multă concentrare și de inteligență în joc. A fost foarte dificil să împingem disputa în setul de aur, dar am învins și este o victorie mare, istorică pentru echipa noastră și pentru orașul Blaj. Mergem înainte, nu trebuie să fim foarte euforici, avem drumul nostru, am depășit un obstacol foarte dificil, am eliminat o echipă care joacă într-un campionat puternic, pentru că trebuie să ținem cont de acest aspect, mai ales că la noi în țară avem antrenamente mai grele decât majoritatea meciurilor pe care le disputăm. Am fost cu toții dezamăgiți de eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor, dar acum, în Cupa CEV, putem să ne calificăm în finală, chiar dacă puțini ne dădeau șanse să trecem de Galatasaray”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

„Este un sentiment incredibil de bucurie, am dovedit tuturor că putem juca la cel mai înalt nivel și sunt foarte fericită că putem să ținem sus voleiul românesc prin asemenea performanțe. Am crezut în forța noastră, am fost dezamăgite după jocul de la Istanbul, dar am reușit să revenim și să ne arătăm adevărata valoare și am obținut o calificare meritată”, a declarat căpitanul Nneka Onyejekwe.

„Știam că putem să ne calificăm, pentru că avem o echipă valoroasă și cred că am arătat asta pe teren. Este foarte frumos să joci în astfel de meciuri, împotriva unor adversari de cel mai înalt nivel. Sunt foarte fericită pentru calificare și pentru că am ocazia să joc în fața unor suporteri fantastici, care au creat o atmosferă superbă și care ne-au ajutat foarte mult astăzi”, a declarat Sonja Newcombe.

sursa text şi foto: facebook Volei Alba Blaj

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.