Volei Alba-Blaj - Piacenza51Campioana României Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din acest sezon, în grupele Ligii Campionilor, scor 0-3 (24-26, 18-25, 23-25) contra echipei Nordmeccanica Piacenza. Voleibalistele lui Darko Zakoc au cedat în fața puternicei formații din Italia, însă a ieșit de pe parchetul sălii sibiene cu fruntea sus la capătul unui joc foarte bun. Tribunele Sălii Transilvania au fost aproape pline, fiind peste 500 de oameni din Blaj prezenți la această partidă, plus alte câteva sute din Alba, dar și din Sibiu.

Valoarea italiencelor s-a văzut în Sala Transilvania din Sibiu, unde echipa din peninsulă s-a dovedit a fi prea puternică pentru ”regina” României. Setul întâi a fost controlat de vizitatoare până spre jumătate, după care Volei Alba Blaj a reușit o revenire de senzație egalând prima dată la 17, după ce au reușit o serie interesantă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Blăjencele au trecut pentru prima oară în avantaj la scorul de 21-20, însă Nordmeccanica a revenit și a întors rezultatul. Un time-out inspirat cerut de Zakoc le-a adus pe voleibalistele din Blaj la un pas de set (24-23) însă experiența Piacenzei și-a spus cuvântul și a întors rezultatul, câștigând primul set cu 26-24.

Evoluția bună și curajul din primul set nu s-au mai repetat, iar Piacenza a trecut autoritar la control, câștigând setul secund cu 25-18.

La fel a început și setul al 3-lea, cu italiencele mai prezente la fileu, mai clare în preluare și mai concentrate la finalizare, care s-au distanțat ușor, ușor pe tabelă. Spre final vizitatoarele au lăsat ”pedala” mai moale, iar Blajul a dat impresia că poate reveni și întoarce, după ce s-a apropiat la un singur punct, 23-24, însă Piacenza a închis meciul după un time-out excelent solicitat de antrenorul formației vizitatoare.

Antrenorul Darko Zakoc a început cu următoarea formulă: Jovana Vesovic, Leticia Boscacci, Ana Grbac, Dubravka Duric, Ivana Plchotova, Adina Salaoru și Marina Vujovic – libero, iar pe parcurs a mai intrat Silvana Chausheva.

Atmosferă de… Champions League!

La primul meci de acasă al echipei Volei Alba Blaj au ținut să participe peste 500 de blăjeni, veniți cu autocare, dar și cu mașini, aceștia întreținând atmosfera pe toată durata partidei. La fel ca la partidele din campionat, Galeria ”Legiunea a XIII-a Gemina” a cântat și și-a încurajat necondiționat favoritele. Sala din Sibiu a fost aproape plină, fiind foarte multe persoane care au dorit să urmărească live spectacolul Champions League din voleiul feminin.

În următaorea etapă Volei Alba Blaj se va deplasa pe terenul formației din Rusia Dinamo Moscova.

FOTO: Cătălin Crăciun

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.