Una dintre cele mai mari speranțe ale voleiului feminin românesc și european, Francesca Ioana Alupei, este cea mai nouă jucătoare a campioanei României, CSM Volei Alba Blaj, pentru care va evolua în următorii doi ani.

Născută la 3 ianuarie 2003, Francesca Alupei (1,91 m), care joacă pe poziția centru, vine la CSM Volei Alba Blaj de la CSM București, echipă care s-a desființat în această vară.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Francesca Alupei a impresionat în această vară la echipa națională de senioare a României, care a cucerit titlul în Silver League. Deși a fost cea mai tânără componentă a echipei, având doar 16 ani, noua jucătoare a campioanei României a fost cea mai bună voleibalistă din finala Silver League, contra Sloveniei, unde, cu 12 puncte reușite, a contribuit decisiv la câștigarea competiției și la calificarea României în ediția viitoare a Golden League. În prezent, Francesca Alupei se pregătește cu naționala de junioare a României pentru turneul final al Campionatului Mondial Under 18, care se va desfășura în Egipt, în perioada 5-14 septembrie, la naționala de junioare fiind prezentă o altă voleibalistă transferată în această vară de CSM Volei Alba Blaj, Ștefania Cheluță (15 ani).

Francesca Alupei provine dintr-o familie de sportivi cu performanțe la cel mai înalt nivel. Mama sa, Angela Alupei, este dublă campioană olimpică la canotaj (2000 și 2004), în barca de două vâsle categorie ușoară, iar tatăl, Dorin Alupei, este dublu campion mondial la canotaj.

Transferul Francescăi Alupei continuă politica clubului campion de a aduce la Blaj voleibaliste tinere și talentate din voleiul feminin românesc și european. În acest moment, în lotul CSM Volei Alba Blaj pentru sezonul viitor se află șapte voleibaliste sub 23 de ani: Ștefania Cheluță (15 ani), Francesca Alupei (16 ani), Noemi Oiwoh (18 ani), Anastasiya Bezsonova (19 ani), Aleksandra Ćirovic (21 ani), Maja Aleksic (22 ani) și Ramona Rus (22 ani).

Investițiile în voleiul juvenil vor lua amploare odată cu proiectul Academia Volei Alba Blaj, care va fi anunțat în această lună.

În altă ordine de idei, campioana României s-a despărțit de Sorina Miclăuș, care va evolua în sezonul viitor la CSU Belor Galaţi.

sursa: facebook Volei Alba Blaj

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.