foto: cev.eu

Naţionala feminină de volei a României din care fac parte şi două jucătoare de la CSM Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe şi Ioana Baciu, s-a calificat la turneul final al Campionatului European, după ce a învins, miercuri seară, în deplasare, Bosnia-Herţegovina cu 3-2 în ultimul meci din grupa F a preliminariilor.

Pe seturi scorul a fost 25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9 în favoarea naţionalei tricolore, care a avut-o drept căpitan pe Nneka Onyejekwe, în absenţa fostei jucătoare a Blajului, Adina Salaoru, accidentată.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida de la Lukavac s-a întins pe durata a 115 minute.

România, antrenată de bulgarul Nikolai Ivanov, s-a impus clar în primul set, cu 25-17, dar a fost dominată în următoarele două, cedate la 19, respectiv 21. În setul patru, care era decisiv pentru tricolore, România a reuşit să rupă echilibrul la 11-11, desprinzându-se la 17-12, Bosnia s-a apropiat la 17-14, dar apoi echipa noastră a menţinut ecartul de cinci puncte, până la 20-15, acesta crescând pe final de set. În tie-break, Bosnia a condus cu 3-2 şi 5-3, România a întors scorul, 6-5, dar gazdele au mai avut o dată avantaj, 7-6, dar de la 8-8 România a reuşit patru puncte consecutive, care au înclinat balanţa decisiv, echipa României câştigând cu 15-9.

Ioana Baciu, cu 26 de puncte, a fost cea mai eficientă jucătoare din tabăra României în disputa din Bosnia-Herţegovina, fiind urmată de Cristina Cazacu și Nneka Onyejekwe, ambele cu câte 13 puncte. Nneka Onyejekwe a reuşit şase blocaje, fiind liderul confruntării la acest capitol.

Ultima participare a României la un turneu final al Campionatului European a fost înregistrată la ediția din 2015, atunci când echipa noastră a ocupat locul 15.

Pentru echipa feminină a României este a 12-a participare la un Campionat European, cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz din 1963, de la prima ediţie.

Turneul final al Europeanului din acest an va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie, în Turcia, Ungaria, Polonia și Slovacia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.