Piacenza-Blaj 2Volei Alba Blaj a avut o prestație excelentă la cel de-al 5-lea duel european din actualul sezon contra formației Nordmeccanica Piacenza, deși a pierdut scor 2-3 (20-25, 25-16, 22-25, 26-24, 14-16). Echipa condusă de Darko Zakoc a câștigat două seturi în Italia, o premieră pentru trupa din ”Mica Romă” în actualul sezon al CEV DenizBank Volleyball Champions League Women în partidele cu primele clasate. Prestația fetelor antrenate de Darko Zakoc a fost una la înălțime, demnă de întrecerea sportivă în care participă reușind să intre în joc în momentele cheie ale partidei. În următorul meci, exact peste o săptămână, Volei Alba Blaj va întâlni în sala polivalentă din Sibiu echipa franceză Rocheville Le Cannet. 

În a 3-a deplasare stagională din Grupele Champions League, Volei Alba Blaj a ieșit cu fruntea sus, pierzând întrecerea la ”setul de aur”. Formația din ”Mica Romă” a cedat cu 1-3 în fața trupei Nordmeccanica Piacenza 20-25, 25-16, 22-25, 14016 reușind să câștige primele seturi în fața unei trupe de pe primele două locuri din grupă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida din peninsulă a fost una strânsă, iar italiencele și-au arătat superioritatea în primul set pe care l-au câștigat cu 25-20.

Cel de-al doilea set a fost controlat de la un capăt la celălalt de campioana României, care a practicat un volei demn de așteptările lui Darko Zokoc, impunându-se categoric cu 25-16.

Și în cel de-al 3-lea set reprezentantele României au mers cap la cap cu voleibalistele italience, conducând în mai multe rânduri, însă au cedat spre final, iar Piacenza s-a impus cu 25-22.

Și cea de a 4-a parte a meciului a fost la fel de echilibrată, cele două combatante mergând cap la cap. Nordmeccanica Piacenza a rupt jocul la 8-5, însă după time-out-ul tehnic voleibalistele blăjence au reușit să câștige două mingi importante. Piacenza s-a desprins din nou pe tabelă, la un moment dat și la 3 puncte, însă Salaoru și compania au revenit perfect în joc și au egalat la 12, moment în care tehnicianul italiencelor, Marco Gaspari a cerut time-out, semn că prestația formației din Blaj îi dădea de gândit.

Mai mult, Volei Alba Blaj a preluat conducerea pe tabelă, distanțându-se la două puncte, 15-13. Piacenza a revenit, a preluat conducerea pe tabelă, iar scorul a devenit din nou egal, 18-18.

De la acest scor s-a mers cap la cap până la final, iar la 24-22 pentru italience Volei Alba Blaj a salvat două mingi de set și a trecut din nou la conducere, 25-24. Echipa lui Darko Zakoc a reușit minunea și a mai punctat odată pentru 26-24 trimițând partida în setul de aur.

În debutul setului de aur Nordmeccanica Piacenza a controlat ostilitățile, iar experiența italiencelor și-a spus cuvântul. Cu toate că au fost conduse cu 2-5, sportivele din România au reușit să aducă din nou egalarea pe tabelă, transmițând emoții în tabăra adversă cu privire la stabilirea învingătoarei. Blajul a preluat conducerea la 7-6, însă a fost rapid egalată.

Trupa din ”Mica Romă” nu a cedat presiunii și a trecut din nou în avantaj, stabilind scorul de 10-8, punându-le pe italience în dificultate. Piacenza a egalat din nou la 10, iar partida din Peninsulă căpăta cote înalte de dramatism. Nordmeccanica a reușit să se desprindă de la 12-12 și a ajuns să beneficieze de a 3-a minge de meci din partidă, salvată de blăjence, care au dus scorul la 13-14.

Blajul a reușit inevitabilul si a egalat din nou la 14-14 după un serviciu perfect al Adinei Salaoru, însă italiencele au câștigat următoarele două mingi și au pus capăt unei partide dramatice în care Volei Alba Blaj a luptat de la egal cu o forță a voleiului european și a cedat abia în sfertul de aur, scor 14-16.

În ultima partida din grupe, Volei Alba Blaj va întâlni Rocheville Le Cannet, miercuri, 27 ianuarie la Sibiu.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.