foto: cev.lu

CSM Volei Alba Blaj merge ceas în Liga Campionilor. Formaţia din Blaj a învins, joi seară, cu 3-0, în deplasare, gruparea poloneză Developres SkyRes Rzeszow. Este a doua victorie consecutivă obţinută de echipa din “Mica Romă” în actuala ediţie a Ligii Campionilor, un succes sinonim cu acontarea fotoliului de lider în grupa A. 

După un start de meci cu gazdele în avantaj, CSM Volei Alba Blaj a trecut la conducere (6-4) pe serviciul lui Cleger. A fost 8-6 pentru echipa din Blaj la primul time-out tehnic. Diferenţa a crescut la 11-7, iar la al doilea time-out tehnic formaţia din judeţul Alba conducea cu 16-13. Un as reuşit de Barakova a dus scorul la 20-16. Nu mai era nimic de făcut de către echipa poloneză în primul act al disputei, adjudecat de CSM Volei Alba Blaj cu 25-19 în 25 de minute.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În setul secund, CSM Volei Alba Blaj s-a dus la 4-2 pe serviciul lui Onyejewke, gazdele au restabilit egalitatea la 5, după care s-a mers cap la cap, formaţia din “Mica Romă” intrând cu 8-7 la primul time-out tehnic. Încurajate de grupul de suporteri ajuns în Polonia de la Blaj, elevele antrenorului Darko Zakoc s-au distanţat la 10-7. Diferenţa a crescut la patru puncte (14-10 şi 15-11), iar la al doilea time-out tehnic s-a intrat cu 16-13 în favoarea campioanei României. Timpul de odihnă le-a căzut bine gazdelor, care au egalat la 16. CSM Volei Alba Blaj s-a distanţat din nou (22-18), pe serviciul lui Onyejekwe şi iarăşi părea că trupa poloneză nu mai poata schimba soarta setului. Echipa din Alba a avut 24-20 după punctele făcute de Cleger şi Salaoru, însă gazdele au revenit din pumni, egalând la 24. Blajul are nervii tari şi îşi adjudecă actul secund cu 27-25, la capătul a 31 de minute intense.

Formaţia din Polonia a condus cu 5-2 în debutul setului al treilea, Blajul s-a apropiat la 4-5, restabilind apoi egalitatea la 6 şi preluând conducerea (8-7). Din nou egalitate (10-10), dar CSM Volei Alba Blaj menţine ritmul ridicat şi se distanţează la opt puncte (18-10), după o serie incredibilă de reuşite consecutive. Setul se încheie cu 25-17 (în 24 de minute), pentru echipa din Blaj, lider cu punctaj maxim în grupa din Liga Campionilor!

CSM Volei Alba Blaj (antrenor Darko Zakoc): Petya Barakova – Adina Salaoru (cpt.), Mariana Aquino, Ana Cleger, Aleksandra Crncevic, Nneka Onyejekwe – Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Lena Moellers, Selime Ilyasoglu, Lynda Morales.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.