Volei Alba Blaj-Penicilina Iasi38Zi istorică pentru sportul din județul Alba și pentru campioana voleiului feminin românesc. Volei Alba Blaj se va afla pentru prima oară la fileu în cea mai tare competiție intercluburi din europa, CEV DenizBank Volleyball Champions League. Echipa lui Darko Zakoc va avea parte de primul duel din această competiție, astăzi, de la 21.00, contra unei alte debutante, Rocheville Le Cannet din Franța.

4 ani! De atât a avut nevoie Volei Alba Blaj pentru a deveni cea mai bună echipă din România și reprezentanta țării noastre, dar și a județului Alba în cea mai tare competiție de volei feminin din Europa, CEV DenizBank Volleyball Champions League.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Visul a devenit realitate în primăvara acestui an, când echipa lui Darko Zakoc a pus mâna pe titlul de campioana, după ce a trecut în marea finală de CSM Târgoviște, 3-0 la general. La câteva luni distanță, Volei Alba Blaj se va lua la trântă cu puteri ale voleiului mondial, precum Dinamo Moscova – campioana Rusiei, formație care are în componență mai multe campioane europene,  Nordmecanicca Piacenza, campioana Italiei, respectiv Rocheville Le Cannet, o altă debutantă în această competiție.

Nivelul voleiului din această competiție este la at nivel, iar fiecare partidă pentru ”regina” României va reprezenta un prilej de sărbătoare și mândrie. Desigur că reprezentanții formației din ”Mica Romă” vor să facă o figură frumoasă în competiția supremă, iar debutul reprezintă o mare provocare și un meci istoric, atât pentru Blaj, Alba, dar și România.

”În Champions League va fi foarte greu, dar vrem să jucăm cât putem de bine și să scoatem maximum posibil din toate meciurile. Vor fi partide foarte frumoase cu adversari deosebiți de grei. De exemplu, Dinamo Moscova are în componență 7 campioane europene, Nordmecanica are 3 jucătoare care au participat la campionatul european, iar ridicătoarea este titulara naționalei Serbiei, iar francezii au un lot foarte puternic cu 9 jucătoare străine. Sperăm la un volei de calitate din partea noastră și să luăm maxim posibil din fiecare meci. Cu Rocheville Le Cannet vom avea un meci greu, dar sperăm să fim la înălțimea debutului în Liga Campionilor”, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj.

Născut pentru a fi campion, Darko Zakoc nu este străin de această competiție, însă tehnicianul sârb nu a apucat să petreacă foarte mult timp alături de elevele sale, după ce Volei Alba Blaj a ratat aproape integral perioada de pregătire din cauză că jucătoarele noi ale formației din județul Alba au participat, majoritatea, la campionatul european. Cu toate aceastea, debutul în Liga Campionilor nu îl sperie pe războinicul Darko Zakoc, care așteaptă o creștere în jocul voleibalistelor sale de la o partidă la cealaltă.

”Acest meci ne va spune unde suntem în momentul de față. Este o partidă foarte importantă pentru noi și sperăm să ne ridicăm la nivelul competiției. Avem un lot bun, staff tehnic bun și toate premisele pentru a avea un debut fericit”, a adăugat Darko Zakoc, antrenorul formației Volei Alba Blaj.

Odată cu acest debut, mai multe jucătoare ale formației campioane își vor trece acest meci în CV, printre acestea aflându-se și Adina Salaoru.

”Va fi o partidă deloc ușoară împotriva unui adversar pe care nu îl cunoaștem foarte bine, dar suntem pregătite atât tactic, cât și tehnic pentru acest meci”, a declarat Adina Salaoru, căpitanul formației Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj a fost repartizată în Grupa F din Liga Campionilor de Volei Feminin, iar partida de debut va avea loc astăzi, împotriva formației Rocheville Le Cannet din Franța, cu începere de la ora 21.00, urmând ca duelul să fie transmis pe Digisport 4.

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.